.

Samsung: onze vouwbare smartphone is een tablet die je in je zak kunt stoppen

Smartphones

Er wordt al jaren gesproken over de eerste vouwbare smartphone van Samsung, maar tot een daadwerkelijke lancering is het nog altijd niet gekomen. De verwachting is dat het toestel in 2019 op de markt wordt gebracht en Samsung-topman DJ Koh heeft deze week enkele details naar buiten gebracht.

In een interview met CNET bevestigde hij dat je het apparaat kunt gebruiken als een tablet met multitask-functionaliteit voordat je het in een meer draagbare versie kunt vouwen, zodat je hem ook in je broekzak kunt stoppen. Volgens hem moet de opvouwbare smartphone geen gimmick worden die zes tot negen maanden na de lancering weer zal verdwijnen. Bovendien is Samsung van plan om het apparaat wereldwijd te lanceren in tegenstelling tot andere nieuwe producten, waaronder de Galaxy Round; de eerste Samsung-smartphone met een gebogen scherm verscheen destijds alleen in Zuid-Korea werd uitgebracht.

“Wanneer we een vouwbare smartphone op de markt brengen, moet deze voor onze klanten echt betekenisvol zijn”, aldus Koh in een interview tijdens het evenement waar de Galaxy A9 werd gepresenteerd. “Als de gebruikerservaring niet voldoen aan mijn standaard, dan wil ik dat soort producten niet leveren. De vouwbare smartphone zal bij de start mogelijk een nichemarkt zijn, maar het zal zeker groeien. Ik ben er zeker van dat we een vouwbare smartphone nodig hebben.”

In juli bracht The Wall Street Journal naar buiten dat het apparaat in 2019 wordt uitgebracht. Vanwege de unieke eigenschappen van de vouwbare Galaxy F of X mikt Samsung op een prijs die aanzienlijk hoger komt te liggen in vergelijking met de bestaande vlaggenschepen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1500 dollar, wat in Europa zal resulteren in een prijs rond de 1600 euro.

Vouwbare Samsung-smartphone

De mogelijk vouwbare smartphone van Samsung.

De bovenstaande afbeelding geeft je een idee hoe het toestel eruit zou kunnen zien. Volgens bronnen van The Wall Street Journal is het scherm in uitgevouwen vorm 7-inch groot. Samsung zou aan de voorzijde nog een 3,5-inch scherm hebben geplaatst, zodat de telefoon niet voor iedere actie hoeft worden opengevouwen. De camera’s zijn aan de achterzijde te vinden.

Samsung is overigens niet de enige fabrikant die werkt aan een vouwbare smartphone. Huawei en LG hebben onlangs al bevestigd soortgelijke producten in de pijplijn te hebben die in de nabije toekomst moeten verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren