Sony bevestigt dat ‘PlayStation 5’ in ontwikkeling is

Gaming

Sony heeft bevestigd dat het werkt aan de volgende PlayStation, hoewel het Japanse bedrijf nog niet wilde spreken over de PlayStation 5. In een interview met Financial Times onthulde Sony-ceo Kenichiro Yoshida het bestaan van een nieuwe console.

PlayStation 5

Yoshida werd in het interview gevraagd naar de volgende generatie PlayStation. “Op dit moment kan ik zeggen dat het noodzakelijk is om hardware van de volgende generatie te hebben”, aldus de topman. Hij sprak niet specifiek over de PlayStation 5, hoewel het waarschijnlijk is dat de console onder deze naam op de markt wordt gebracht. Zijn woorden lijken in ieder geval te bevestigen dat de volgende generatie opnieuw een traditionele console gaat worden met games die lokaal worden afgespeeld.

Volgens bronnen van de site is de PlayStation 5 gebaseerd op de architectuur van de PlayStation 4. De PlayStation 4 en Xbox One maken beide gebruik van de x86-architectuur, waardoor het voor ontwikkelaars een stuk eenvoudiger is geworden om games te ontwikkelen voor meerdere systemen. Het zou bovendien kunnen betekenen dat PS4-games in de toekomst ook werken op de PlayStation 5.

Er gaan daarnaast geruchten dat Sony werkt aan een tablet die met meerdere apparaten kan verbinden, omdat het online streamen van games steeds meer aandacht lijkt te krijgen van grote partijen. Het zou het antwoord van Sony kunnen zijn op het recentelijk aangekondigde Project Stream van Google en Microsofts Project xCloud.

De lancering van de PlayStation 5 is waarschijnlijk nog een paar jaar weg. Sony suggereerde eerder dit jaar dat de lancering in 2021 zou kunnen plaatsvinden, maar dat zal ook deels afhangen van de releasedatum van de volgende Xbox. Mocht Microsoft besluiten om de lancering van de nieuwe Xbox naar voren te halen, dan is de kans groot dat Sony volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren