Google test eigen gamestreamingdienst met Assassin’s Creed Odyssey

Gaming

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat Google zou werken aan een eigen gamestreamingdienst en de zoekgigant heeft vandaag een test aangekondigd voor Project Stream. Een select aantal gamers in de Verenigde Staten krijgt de kans om Assassin’s Creed Odyssey naar hun systeem te streamen via Chrome.

Google Project Stream

Project Stream is volgens Google is een technische test om enkele van de grootste uitdagingen van streaming op te lossen. Het grote voordeel van een dergelijke dienst is dat je op een eenvoudig systeem de nieuwste games kan spelen, omdat het zware werk wordt gedaan op de servers van Google.

Om deel te nemen aan de test moet je woonachtig zijn in de Verenigde Staten. Assassin’s Creed Odyssey wordt op 5 oktober uitgebracht en Project Stream begint op hetzelfde moment. De game kan tot half januari gratis worden gespeeld. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en de dienst vereist een internetverbinding met een snelheid van ten minste 25 Mbps, een toetsenbord en muis, een Google-account en een Ubisoft-account en een Chrome-browser.

Verder kunnen gamers ook een controller gebruiken, zoals een Xbox One- of PlayStation 4-controller. Project Stream werkt op Windows, macOS, Chrome OS en Linux, zolang Chrome 69 of nieuwer aanwezig is.

“We kijken uit naar de toekomst van streaming en feedback van degenen die deelnemen aan Project Stream”, aldus productmanager Catherine Hsiao in een blogpost. “Bedankt voor jullie hulp om streaming naar een hoger niveau te tillen.”

Assassin’s Creed Odyssey is op dit moment de enige game die is aangekondigd voor het programma, maar het is aannemelijk dat er na een succesvolle test meer games zullen volgen. De game draait in 1080p met 60 frames per seconde, details over de grafische instellingen ontbreken nog. Het platform heeft naar verluidt de codenaam ‘Yeti’ en zal in de toekomst mogelijk ook werken met Chromecast-apparaten, waaronder de dongles en televisies met Android TV. Het zou ook een van de redenen zijn waarom de volgende Chromecast beschikt over Bluetooth-connectiviteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren