Sony-topman hint op komst PlayStation 5 in 2021

Gaming

De PlayStation 4 nadert volgens PlayStation-topman John Kodera het einde van zijn levenscyclus. De ceo van Sony Interactive Entertainment informeerde investeerders op de Investor Relations Day in Tokio dat dit de fase is waarin de verkoop van de PlayStation 4 zal teruglopen.

PS4 nadert einde levenscyclus

De groeiende terugkerende inkomsten van PlayStation Plus moeten deze omzetdaling enigszins compenseren. Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki was aanwezig en deelde enkele citaten van Kodera op Twitter. Het einde van de levenscyclus zal overigens niet betekenen dat de ondersteuning voor de console spoedig zal worden beëindigd, want het betekent alleen dat Sony verwacht dat er in de komende minder consoles worden verkocht en dat de focus zal verschuiven naar het verkopen van software.

Het doel van Sony is om bestaande spelers betrokken te houden. Kodera zegt dat Sony daarom blijft investeren in exclusieve games en dat betekent niet alleen gloednieuwe games, maar ook het vernieuwen van bestaande gameseries.

De PlayStation 4 werd eind 2013 in Nederland op de markt gebracht en volgens verschillende bronnen is Sony inmiddels begonnen met het leveren van PlayStation 5-devkit’s aan ontwikkelaars. De verwachting was dat de PlayStation 5 in 2019 of 2020 zou worden aangekondigd en uitgebracht, echter moeten gamers mogelijk nog een jaar langer wachten.

Het plan van Sony is om vanaf nu tot maart 2021 rustig te blijven, zodat het in de toekomst verder kan groeien. Het is niet geheel duidelijk wat Kodera hiermee bedoelt, maar het kan een verwijzing zijn naar de lancering van een nieuw platform, zoals de PlayStation 5. Kodera sprak ook nog over de verkoopcijfers van de PlayStation VR. Volgens hem zou de userbase van de PSVR nog steeds groeien, ondanks een lage groei voor de vr-sector als geheel.

Of de PlayStation 5 in 2021 wordt gelanceerd zal ook afhangen van de komst van de volgende generatie Xbox. Microsoft heeft deze concolecyclus duidelijk verloren en het is daarom niet ondenkbaar dat de volgende Xbox eerder op de markt wordt gebracht, waardoor Sony ook gedwongen zal worden om de lancering van de PS5 Pro naar voren te halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*