‘Xbox One-opvolger verschijnt in 2020’

Gaming

Microsoft bevestigde afgelopen zondag op de E3 dat het werkt aan de opvolger van de Xbox One, maar veel verder informatie werd er destijds niet naar buiten gebracht. Daar brengt Thurrott vandaag verandering in, want volgens een anonieme bron is Microsoft van plan om de volgende generatie Xbox in 2020 op de markt te brengen.

Volgende generatie Xbox

Brad Sams van Thurrott zegt een tip te hebben ontvangen dat de opvolger van de Xbox One de codenaam Scarlett draagt. In een poging om de codenaam te bevestigen heeft hij informatie ontvangen over verschillende onaangekondigde projecten van Microsoft die de komende twee jaar worden gelanceerd, waaronder een nieuwe Xbox-console.

De nieuwe Xbox zal in 2020 verschijnen, echter zou Scarlett niet staan voor één product, maar een familie van apparaten. Het zou daardoor kunnen zijn dat Microsoft in dat jaar meerdere nieuwe apparaten gaat introduceren. 2020 is niet ver meer weg en gezien de introductie van de Xbox One X vorig jaar lijkt dat relatief vroeg te zijn, echter weten we ook dat Microsoft het gat met Sony moet dichten. Het zal ons daarom niet verbazen wanneer het bedrijf ervoor kiest om een volgende generatie Xbox eerder op de markt te brengen dan de PlayStation 5, die in 2021 wordt verwacht.

Gezien de inspanningen van Microsoft is het aannemelijk dat de nieuwe Xbox opnieuw compatibel is met alle bestaande Xbox One-games. We verwachten echter niet dat alle games voor het nieuwe systeem ook zullen draaien op de Xbox One. In dat geval zullen ontwikkelaars de oude Xbox One moeten blijven gebruiken als basis, waardoor toekomstige games niet optimaal gebruik zullen maken van de hardware.

Mocht de informatie over een nieuwe Xbox in 2020 blijken te kloppen, dan is de kans groot dat de nieuwe console in 2019 wordt aangekondigd. Het bedrijf zou daarvoor de E3 kunnen gebruiken, maar een afzonderlijk evenement ligt in onze ogen meer voor de hand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*