Microsoft gaat Xbox One-games streamen met Project xCloud

Gaming

Vorige week kondigde Google Project Stream aan en het is nu de beurt aan Microsoft om zijn gamestreamingdienst Project xCloud te onthullen. De openbare tests voor Project xCloud beginnen in 2019 met als doel om gebruikers meer dan 3.000 Xbox One-games te laten spelen op hun smartphones en tablets. Gamers kunnen een draadloze Xbox One-controller verbinden via Bluetooth of de touchscreeninterface gebruiken. In juni verklaarde Xbox-topman Phil Spencer al dat het bedrijft naast de volgende Xbox ook werkt aan een gamestreamingdient.

Project xCloud

In de onderstaande video bespreken Spencer en anderen hoe Project xCloud in detail zal werken. Gamers hoeven zich bovendien geen zorgen te maken dat het tijdperk van consolegaming voorbij is. Deze dienst richt zich namelijk op diegenen die geen toegang hebben tot een console of Xbox-games willen spelen op een alternatieve manier, zoals op een mobiel apparaat.

“Project XCloud heeft de mogelijkheid om games te streamen over 4G-netwerken en dynamisch te schalen om de limieten van 5G-netwerken op te zoeken terwijl ze wereldwijd worden uitgerold”, aldus Kareem Choudhr van Microsoft Gaming Cloud. “Momenteel draait de ervaring op 10 megabit per seconde. Ons doel is om ervaringen van hoge kwaliteit te leveren op de laagst mogelijk snelheid die werkt op de breedst mogelijke netwerken, rekening houdend met de uniekheid van elk apparaat en netwerk.”

De dienst gebruikt Microsoft Azure als backbone voor het opzetten van nieuwe datacenters met aangepaste hardware die bestaat uit verschillende onderdelen van meerdere Xbox One-consoles. Azure heeft op dit moment maar liefst datacenters in 140 landen, waardoor Microsoft zich in een sterke positie bevindt om de dienst op grote schaal uit te rollen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren