Verbeterde camera voor iPhone 8-serie

Smartphones

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nog maar relatief kort verkrijgbaar, maar desondanks zijn er in de afgelopen weken al de nodige geruchten verschenen over de iPhone 8, iPhone 8 Plus en mogelijk een derde variant met een oled-scherm. Een van deze bronnen is KGI Securities-analist Ming-chi Kuo, een bron die in het verleden vaker accurate informatie naar buiten bracht over onaangekondigde Apple-apparaten. De analist verwacht dat Apple volgend jaar opnieuw komt met een sterk verbeterde camera.

Verbeterde dubbele camera voor iPhone 8-serie

Kuo schrijft in zijn laatste rapport dat de iPhone 8 Plus opnieuw zal worden voorzien van een dubbele camera en dat beide sensors optische beeldstabilisatie ondersteunen. Volgens de analist kiest Apple ook voor een verbeterde telelens, voor mooiere foto’s en betere zoommogelijkheden.

“We verwachten dat Apple optische beeldstabilisatie zal toevoegen aan de telelens (CMM) om de nieuwe iPhone aantrekkelijker te maken voor consumenten. We denken dat deze veranderingen de fotokwaliteit en het optische zoombereik ten goede komen. We verwachten dat de telelens zal worden aangepast om optische beeldstabilisatie te ondersteunen in de tele (CCM). Deze verandering komen met twee uitdagingen: de noodzaak om de beeldcirkel van de telelens te vergroten, een stap die zal leiden tot een langere kalibratietijd en complexere assemblageprocessen; een herontwerp van de telelens, zoals een aangepaste beeldcirkel zal leiden tot problemen met betrekking tot de fotokwaliteit rond de hoeken”, aldus Kuo.

Niet voor elke iPhone

De analist spreekt de verwachting uit dat Apple in 2017 komt met drie nieuwe iPhones: een 5,1- of 5,2-inch model met een oled-scherm, een iPhone 8 Plus met een 5,5-inch lcd-scherm en een reguliere 4,7-inch iPhone 8 met eveneens een lcd-scherm. Het huidige 4,7-inch model beschikt niet over een dubbele camera en de verwachting is dat daar met de iPhone 8 ook nog geen verandering in gaat komen.

Apple viert in 2017 het 10-jarige bestaan van de iPhone en zou daarom van plan zijn om enkele grotere veranderingen door te voeren. Recente geruchten wijzen op de komst van een nieuw glazen ontwerp zonder thuis-knop. Het bedrijf uit Cupertino zou deze thuis-knop in het scherm willen verwerken, zodat het de boven- en onderste bezel een stuk kleiner kan maken. Andere veranderingen die we verwachten bestaan uit een snellere processor, meer werkgeheugen, nieuwe kleuren en mogelijk ondersteuning voor draadloos laden.

De lancering van de iPhone 8-serie zal overigens pas in het najaar van 2017 plaatsvinden en het is dan ook verstandig om alle geruchten met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen. Mocht je nog steeds niet in het bezit zijn van een iPhone 7 of 7 Plus, bij de volgende winkels zijn het merendeel van modellen en configuraties, inclusief de iPhone 7 Plus, uit voorraad leverbaar: Central PointBol.comCoolblueMedia Markt en Wehkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*