iPhone 8 kan mogelijk draadloos worden opgeladen

Smartphones

Apple’s belangrijkste productiepartner Foxconn is begonnen met het testen van draadloze oplaadmodules voor de volgende generatie iPhones, zo claimt Nikkei op basis van anonieme bronnen. Het zou echter nog niet vaststaan dat de iPhone 8 ondersteuning gaat bieden voor draadloos laden, omdat de productieopbrengst (yield) nog roet in het eten kan gooien.

iPhone 8 in 2017

In de afgelopen weken publiceerde de site meerdere keren nieuwtjes over de iPhone 8, maar hoe serieus we de berichtgeving moeten nemen is nog maar zeer de vraag. Het begint inmiddels op te vallen dat men van geen elk gerucht erg zeker is en de draadloze laadtechnologie is alweer enkele jaren oud, waardoor het niet aannemelijk is dat ze tijdens productie tegen problemen zullen aanlopen.

“Maar of de functie daadwerkelijk zal worden toegevoegd aan de volgende generatie iPhones zal afhangen van het feit of Foxconn de productieopbrengst kan verhogen tot een bevredigend niveau.”

De modules zijn bedoeld voor de iPhone die in 2017 verschijnt, vermoedelijk de iPhone 8 genaamd, maar het is nog onduidelijk of alle iPhone-modellen draadloos kunnen worden opgeladen of dat de functionaliteit alleen beschikbaar is voor de duurdere Plus-versies.

In januari van dit jaar verschenen er geruchten dat Apple plannen had om een draadloze laadtechnologie te implementeren met een groter bereik. De technologie van Apple zou superieur zijn aan bestaanden oplossingen, omdat het niet langer nodig is om het apparaat op een laadpad of andere bron te leggen. Apple zou samen met Energous, het bedrijf achter WattUp, een laadtechnologie ontwikkelen die radiogolven gebruikt om apparaten op een afstand tot 4,5 meter draadloos op te laden.

Daarnaast heeft Apple in de afgelopen periode meerdere ingenieurs vastgelegd die ervaring hebben met soortgelijke technologieën. In mei contracteerde het bedrijf twee ingenieurs van uBeam, een startup die ultrasone golven gebruikt om elektronische apparaten op te laden door deze golven rechtstreeks om te zetten in elektriciteit. Apple heeft eveneens een groot aantal patenten laten registreren met betrekking tot draadloos laden.

De verwachting is dat Apple in 2017 niet komt met de iPhone 7s, maar met de iPhone 8 of iPhone X. De iPhone viert volgend jaar namelijk zijn 10-jarige bestaan en het bedrijf zou dit willen vieren met een geheel nieuw glazen ontwerp, bestaande uit een oledscherm zonder schermranden en een geïntegreerde Touch ID-vingerafdrukscanner, waardoor de thuis-knop definitief geschrapt zou kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*