‘iPhone 8 met oled-scherm is 5,1″ of 5,2″ groot’

Smartphones

De verwachting is dat Apple in 2017 drie varianten van de iPhone 8 gaat introduceren, waaronder een versie met een oled-scherm. Volgens een nieuw rapport van KGI Securities-analist Ming-chi Kuo ligt het schermformaat van deze oled iPhone 8 ergens tussenin de huidige iPhone en iPhone Plus.

iPhone 8 met oled-scherm

Kuo informeerde investeerders met het nieuws dat de iPhone 8 met oled-scherm vermoedelijk 5,1- of 5,2-inch groot is. Apple zou daarnaast een reguliere 4,7-inch iPhone 8 en een 5,5-inch iPhone 8 Plus op de markt willen brengen. Deze modellen zijn echter voorzien van een lcd-scherm, net zoals de bestaande iPhones.

De analist claimt dat Apple een overeenkomst met Samsung heeft gesloten voor de levering van 5,7- of 5,8-inch oled-schermen. Het bruikbare gebied op de iPhone 8 met oled-scherm zal desondanks kleiner zijn, rond de 5,1- of 5,2-inch. Kuo verwacht dat de lcd-modellen eveneens qua formaat zullen verschillen in vergelijking met de bestaande iPhones. De belangrijkste verandering zal de overstap zijn van aluminium naar glas en de mogelijke verwijdering van de thuis-knop.

Apple kan volgens Kuo een sterke groei verwachten in het najaar van 2017 wanneer het de nieuwe iPhones gaat onthullen. Hij verwacht dat het bedrijf in fiscaal 2017 220 tot 225 miljoen exemplaren kan verschepen, tegenover 212 miljoen stuks in 2016. Het grootste probleem lijkt momenteel de beschikbaarheid te zijn van de oled-schermen. Bloomberg bracht vandaag naar buiten dat de beperkte productiecapaciteit een van de redenen is waarom niet alle iPhones worden voorzien van een oled-scherm.

Geen dubbele camera voor 4,7″ iPhone 8

Verder zei Kuo eerder deze week dat de 5,5-inch iPhone 8 Plus en de kleinere iPhone 8 met oled-scherm worden uitgerust met een dubbele camera. Deze feature wordt niet verwacht voor de 4,7-inch iPhone 8. Momenteel is de dubbele camera alleen te vinden aan de achterzijde van de iPhone 7 Plus.

De introductie van een iPhone met oled-scherm komt vermoedelijk rond de 10e verjaardag van de iPhone. Recente geruchten suggereren dat Apple een groot aantal veranderingen gaat doorvoeren, zo zou het de FaceTime-camera en Touch ID-sensor willen verwerken in het beeldscherm zodat er onder het scherm niet langer een thuis-knop hoeft worden geplaatst.

Mocht je nog steeds niet in het bezit zijn van een iPhone 7 of 7 Plus, bij de volgende winkels zijn het merendeel van modellen en configuraties, inclusief de iPhone 7 Plus, uit voorraad leverbaar: Central PointBol.comCoolblueMedia Markt en Wehkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*