‘Glazen ontwerp voor opvolger iPhone 7 en 7 Plus’

Smartphones

Apple werkt momenteel aan drie nieuwe iPhone 8-modellen die in 2017 zullen verschijnen, zo claimt het Japanse Nikkei. De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus zouden alle drie zijn voorzien van een glazen ontwerp, terwijl eerdere geruchten suggereerden dat er slechts één glazen model zou verschijnen met een oledscherm, terwijl de andere twee varianten zouden zijn vervaardigd van aluminium.

iPhone 8

Een bron uit de toeleveringsketen van Apple heeft aan Nikkei meegedeeld dat er drie nieuwe iPhones in ontwikkeling zijn in verschillende formaten: 4,7-inch, 5-inch en 5,5-inch. De site schrijf dat er een premium versie met een randloos oledscherm wordt getest naast de twee versies met een standaard lcd-scherm.

Het glas voor de voor- en achterkant zal worden geleverd door Biel Crystal Manufactory en Lens Technology, beide glasplaten zullen worden bij elkaar gehouden met een aluminium frame. Foxconn heeft naar verluidt eveneens een glazen achterkant ontwikkeld, maar Biel zou momenteel een technologische voorsprong hebben op de leverancier.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nog maar sinds kort verkrijgbaar en dat betekent dat er nog een lange weg te gaan is voordat de nieuwe toestellen op de markt worden gebracht. Nikkei waarschuwt dat de plannen van Apple nog steeds kunnen veranderen en dat er mogelijk slechts twee in plaats van drie modellen worden gelanceerd.

In het afgelopen jaar hebben we eveneens meerdere keren geschreven over de iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro, maar zoals we inmiddels weten is de Pro-versie nooit officieel aangekondigd. Daarnaast is het ook nog maar de hoe vraag hoe betrouwbaar de informatie van Nikkei is, want met de iPhone 7 heeft de site meerdere malen incorrecte informatie naar buiten gebracht.

Apple viert volgend jaar het 10-jarige bestaan van de iPhone en zou daarom de introductie van een nieuw ontwerp met een jaar hebben uitgesteld. In 2017 wordt de iPhone mogelijk voorzien van een randloos oledscherm met geïntegreerde Touch ID-vingerafdruksensor zonder thuis-knop, een verbeterde Taptic Engine en ondersteuning voor draadloos opladen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*