Samsung Galaxy S8 wordt alleen aangeboden met gekromd scherm

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 zal in 2017 alleen worden aangeboden met een gekromd amoled-scherm. Eerder dit jaar gingen er nog geruchten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf twee varianten van de Galaxy S8 op de markt zou willen brengen, een met een traditioneel vlak scherm en de ander met een scherm dat gekromd is aan beide zijkanten.

Samsung Galaxy S8

Het einde van het vlakke scherm

De Koreaanse media claimt dat de Galaxy S8 wordt aangeboden in een 5,7-inch en 6,2-inch variant (het werkelijke formaat van het scherm zal kleiner zijn), beide met een gekromd scherm. In de afgelopen twee jaar zijn we er gewend aan geraakt dat Samsung zowel een vlakke als een Edge-versie van zijn Galaxy S-vlaggenschepen introduceert, maar Samsung is bereid om deze strategie met de lancering van de Galaxy S8 te wijzigen.

Er wordt overigens nog een slag om de arm gehouden, want de hoge vraag naar gebogen schermen zou kunnen voorkomen dat alle Galaxy S8-versies worden uitgerust met een dergelijk scherm.

“Er lijkt geen enorme noodzaak te zijn voor gekromde schermen vanwege het feit dat sommige gebruikers ze nog steeds lastig vinden om te gebruiken, omdat ze per ongeluk de zijkanten van de smartphone aanraken. Het nut van een randloos scherm voor een smartpnone lijkt niet veel groter te zijn in vergelijking met televisies”, aldus Choo Dae-young, een analist die verantwoordelijk is voor de elektronica-industrie bij het Korea Institute for Industrial Economics & Trade.

Het ligt in onze ogen meer voor de hand dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zich met deze gekromde schermen wil onderscheiden van de concurrentie, en het gebruik van een gekromd amoled-scherm zorgt overduidelijk voor een uniek uiterlijk. Samsung Display levert dit soort panelen inmiddels ook aan andere grote fabrikanten van smartphones, waaronder Huawei en Vivo. De verwachting is ook dat Apple in 2017 gebruik gaat maken van een gekromd oled-scherm.

Overige specificaties

De verwachting is dat Samsung afscheid zal nemen van de thuis-knop onder het scherm. Het percentage van de oppervlakte van de voorkant wat ingenomen wordt door het scherm zou vergelijkbaar zijn met de Note 7. De vingerafdrukscanner zal worden geïntegreerd in het scherm van de Galaxy S8, waardoor de thuis-knop niet langer vereist is.

Een andere ingrijpende wijziging is de verwijdering van de standaard 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Dit betekent dat je bestaande koptelefoons niet langer zullen werken met de Galaxy S8, tenzij je een usb-c-adapter gebruikt. Het nadeel van deze oplossing is dat je niet langer tegelijkertijd de accu kan opladen en naar muziek kan luisteren via een headset met snoer.

Onder de motorkap zal de 10nm Exynos 8895-soc zijn te vinden in combinatie met ARM Mali G71-gpu, 6GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs-2.1-flashgeheugen. Verder verwachten we dat de virtuele assistent Viv van het onlangs overgenomen Viv Labs wordt geïntegreerd in de TouchWiz-interface.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 1 januari 2017 een Galaxy S7 of S7 Edge aan, dan ontvang je een gratis Gear VR-headset.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*