Apple komt in 2017 mogelijk met iPhone 7s-serie en iPhone 8

Smartphones

Apple zal volgend jaar een vernieuwde versie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op de markt brengen, die vermoedelijk als de iPhone 7s en 7s Plus worden geïntroduceerd, zo claimt het doorgaans goed geïnformeerde Japanse blog Mac Otakara. Daarnaast gaan er geruchten dat Apple werkt aan de iPhone 8 met een geheel nieuw glazen ontwerp en oled-scherm.

iPhone 7s en iPhone 8

De site schrijft dat de iPhone 7s-serie dezelfde aluminium behuizing krijgt als de iPhone 7-serie, met verschillende interne upgrades, waaronder de snellere Apple A11-soc. Apple zou ook overwegen om beide toestellen aan te bieden in de kleur rood naast de bestaande kleurvarianten zwart, gitzwart, roségoud, goud en zilver.

De iPhone 7s Plus in rood.

De iPhone 7s Plus in rood.

In de afgelopen periode zijn er meerdere bronnen geweest die hebben gesuggereerd dat Apple in 2017 komt met drie nieuwe iPhones. Het zou gaan om een 4,7-inch en 5,5-inch met een lcd-scherm en een nieuwe versie met een (gekromd) oled-scherm en een glazen ontwerp.

Mocht de informatie blijken te kloppen, dan is het aannemelijk dat Apple werkt aan een speciale versie om het 10-jarige bestaan van de iPhone te vieren. We achten het onwaarschijnlijk dat Apple het aandurft om voor het vierde jaar op rij hetzelfde ontwerp te gebruiken, want de iPhone 6, 6s en 7 zien er exact hetzelfde uit. De iPhone 8 wordt vermoedelijk een exclusiever model, omdat leveranciers simpelweg nog niet voldoende oled-schermen kunnen produceren om aan de vraag naar de iPhone te voldoen. Apple zou daarom hebben besloten om de technologie slechts voor één iPhone te gebruiken.

Eerder dit jaar schreef het eveneens Japanse Nikkei Asian dat Apple plannen heeft om drie iPhones met een glazen ontwerp te lanceren, waarbij alleen de 4,7-inch iPhone ondersteuning zal bieden voor draadloos opladen. De onthulling van de nieuwe iPhone is echter nog ver weg en het is daarom zeker verstandig om alle geruchten met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen.

Mac Otakara heeft in de afgelopen jaren desondanks een uitstekende reputatie opgebouwd. De site bracht als eerste naar buiten dat de iPhone 7 niet zal beschikken over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting en dat er een nieuwe kleurvariant, gitzwart, zou worden toegevoegd aan het aanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*