Samsung Galaxy S8-serie krijgt mogelijk phablet met stylus

Smartphones

De Russische site hi-tech.mail.ru claimt dat Samsung overweegt om in zijn geheel afscheid te nemen van de Note-serie, vanwege de verschillende incidenten met de Galaxy Note 7, waarvan de productie en verkoop inmiddels definitief is gestopt. Het toestel heeft de reputatie van de Note-serie ernstig beschadigd en laten we daarbij ook niet alle negatieve aandacht vergeten die fabrikant Samsung heeft ontvangen, vooral gezien het feit dat het probleem na de eerste keer niet is opgelost.

Geen opvolger van Galaxy Note 7

De grote vraag is nu hoe het Zuid-Koreaanse bedrijf zich uit deze lastige situatie gaat werken, want de toestellen uit de Note- en Galaxy S-serie domineren al sinds jaar en dag de markt met Android-smartphones. Volgens de bron van de site heeft Samsung in thuisland Zuid-Korea een enquête uitgevoerd en hieruit bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden van mening is dat de Note naam een woord is geworden met een negatieve connotatie.

Het ligt dan ook voor de hand dat Samsung de Note-serie gaat schrappen, hoewel dat natuurlijk niet zal betekenen dat het bedrijf niet langer met een high-end smartphone met stylus op de proppen komt. Een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn om de phablet toe te voegen aan de Galaxy S8-serie, die eind februari wordt aangekondigd op het Mobile World Congress. In de afgelopen jaren deelden beide series verschillende features en hardware-eigenschappen met elkaar; het belangrijkste verschil was de ingebouwde S Pen en het grotere scherm.

Volgens de laatste geruchten werkt Samsung momenteel aan de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De Galaxy S8 krijgt naar verluidt een gebogen amoled-scherm met een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels, terwijl de Plus-versie wordt voorzien van een groter 5,5-inch scherm met een 4k-resolutie (3840 x 2160 pixels). Het laatstgenoemde model lijkt dan vanwege de hoge resolutie ook uitermate geschikt te zijn voor de weergave van virtual reality in combinatie met de Gear VR. Verder wordt er gesproken over een dubbele camera, een snellere Exynos 8895-soc, ufs 2.1-flashgeheugen en 6GB LPDDR4X-geheugen.

Samsung gaat de Galaxy S8 en S8 Plus op 26 februari 2017 onthullen op het Mobile World Congress in Barcelona. Wanneer de volgende high-end Samsung phablet met stylus op de markt wordt geïntroduceerd is nog onbekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*