‘Galaxy Note 7 had meer problemen dan alleen accu’

Smartphones

Samsung maakte eerder deze week bekend dat het definitief is gestopt met de verkoop en productie van de Galaxy Note 7. Er resten ons echter nog diverse vragen, want wat is nou het daadwerkelijke probleem geweest? Het Zuid-Koreaanse heeft daar volgens verschillende bronnen zelf nog altijd geen antwoord op.

Samsung Galaxy Note 7

Kort na de lancering van de Galaxy Note 7 werd duidelijk dat het toestel niet veilig was en zonder aanwijzing vlam kon vatten, waarna Samsung een ‘diepgaand onderzoek’ startte naar de oorzaak. Uit dit onderzoek bleek dat bepaalde exemplaren waren uitgerust met een onveilige accu, die opmerkelijk genoeg door Samsung SDI waren geproduceerd. Een terugroepactie werd gestart om alle risicogevallen te vervangen met een ‘veilige’ accu van een andere leverancier.

Onlangs werden deze vervangende Galaxy Note 7-modellen uitgeleverd en kort na uitlevering staken dezelfde probleem weer de kop op. Na deze incidenten zat er voor het bedrijf niets anders op dan de productie en verkoop definitief te staken. Volgens The New York Times is het probleem veel complexer dan alleen een defecte accu en weten de ingenieurs nog altijd niet hoe ze het probleem kunnen repliceren.

“Het probleem lijkt veel complexer te zijn. De Note 7 had meer functies en was complexer dan elke andere telefoon ooit geproduceerd. In een race om de iPhone te overtreffen, lijkt Samsung de telefoon met zo veel innovatie te hebben uitgerust dat het oncontroleerbaar werd”, aldus Park Chul-wan, voormalig directeur bij het Korea Electronics Technology Institute. Chul-wan concludeert Samsung te snel was om het probleem bij de gebruikte accu’s te leggen: “Ik denk dat er niets was met de accu’s of dat ze in ieder geval niet het grootste probleem waren.”

In de Verenigde Staten ontving Samsung 92 klachten over accu’s die waren oververhit. Er waren 26 meldingen van brandwonden en bij 55 van de incidenten werden eigendommen van de gebruiker beschadigd. In Nederland is de Galaxy Note 7 nooit op de markt gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*