Samsung Galaxy S8 kan mogelijk ook optisch inzoomen

Smartphones

Samsung heeft zijn vlaggenschepen voor 2016 inmiddels aangekondigd en dat betekent dat we langzaam vooruit kunnen kijken naar de Galaxy S8-serie. In de afgelopen weken zijn er al enkele geruchten verschenen over de Galaxy S8, zo zou het toestel standaard zijn voorzien van een gebogen amoled-scherm en een dubbele camera. Een recentelijk ontdekte patentaanvraag in Zuid-Korea lijkt te suggereren dat Samsung in ieder geval speelt met het idee van een dubbele camera voor de Galaxy S8-serie.

Samsung Galaxy S8 camera

De patentaanvraag werd op 13 september ingediend en toont een interface voor de camera met verbeterde zoom-mogelijkheden. Het laat zien dat je met behulp van een één-vinger gesture kan inzoomen, vergelijkbaar met de functie van de bestaande Samsung camera-app om de belichting eenvoudig aan te passen.

samsung-camera-ux-zoom-patent

Gebruikers kunnen de zoom-functie eveneens toewijzen aan de volume knoppen en de pinch-to-zoom gesture is ook aanwezig. Sommige features zijn al terug te vinden in de huidige camera-app van Samsung, maar er wordt gesuggereerd dat de nieuwe zoom-mogelijkheden zouden kunnen betekenen dat het bedrijf een dubbele camera aan de Galaxy S8 wil toevoegen.

Blur-effect en optisch zoomen

Een dubbele camera kan het onder andere mogelijk maken om optisch te zoom, zoals we eerder deze maand zagen met de iPhone 7 Plus, die is uitgerust met een traditionele wijdhoeklens en een telelens. Gebruikers van de iPhone kunnen hiermee 2x optisch zoomen en een bokeh effect creëren, waarbij het onderwerp scherp wordt weergegeven en er op de voor- of achtergrond een blur-effect wordt toegepast. In het patent zelf wordt overigens met geen woord gerept over een dubbele camera, waardoor we nog maar moeten afwachten hoe serieus we het gerucht daadwerkelijk moeten nemen.

Volgens andere geruchten werkt Samsung momenteel aan twee versies van de Galaxy S8, die beiden zijn voorzien van een gebogen amoled-scherm met 4k-resolutie en Gorilla Glass 5 van Corning. Onder de motorkap vinden we vermoedelijk de nieuwe Exynos 8895-soc. Deze door Samsung ontwikkelde chipset draait op een maximale klokfrequenties van 3,2GHz en is gecombineerd met een ARM Mali G71-gpu en 6GB LPDDR4-geheugen.

De Samsung Galaxy S8 wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*