‘Samsung Galaxy S10-serie zal omgekeerd draadloos laden ondersteunen’

Smartphones

De verwachtingen is dat de Samsung Galaxy S10-serie uit vier modellen zal bestaan. Deze varianten zullen qua ontwerp en specificaties van elkaar verschillen, maar volgens een nieuw gerucht zal het viertal ‘omgekeerd draadloos laden’ ondersteunen. Daarnaast zou de Galaxy S10 Lite op de dag van release in een groot aantal verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Update: een nieuwe foto laat zien dat de Galaxy S10 in staat is om andere apparaten draadloos op te laden.

Vier Galaxy S10-modellen

Het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile claimt dat de Galaxy S10-serie ondersteuning zal bieden voor omgekeerd draadloos laden. Deze functie, genaamd Powershare, werkt naar verluidt net zoals op de Mate 20 Pro van Huawei. Gebruikers kunnen hierdoor een ander apparaat (met Qi-ondersteuning) opladen door deze op de achterkant van de Galaxy S10 te leggen, zoals bijvoorbeeld een houder voor draadloze oordopjes of een andere smartphone. Onduidelijk is nog met hoeveel wattage de verschillende Galaxy S10-modellen andere apparaten draadloos kunnen opladen.

Het vermoedelijke ontwerp van de Samsung Galaxy S10 en S10+.

Powershare is niet het enige nieuwtje van de site, want in een afzonderlijk rapport worden ook de verschillende kleurvarianten behandeld. De Galaxy S10 en S10+ verschijnen in de kleuren wit, zwart, groen en blauw, terwijl de Galaxy S10 met een keramische achterzijde alleen in wit en zwart wordt uitgebracht. Het goedkopere model, de Galaxy S10 Lite, wordt verwacht in de kleuren geel, wit, zwart, groen en blauw. Samsung lijkt de Galaxy S10 Lite te beschouwen als een directe concurrent voor de iPhone XR, die dit jaar door Apple werd gepresenteerd als een goedkoper alternatief voor de iPhone XS-serie.

Naast de Galaxy S10 Lite, S10 en S10+ werkt Samsung ook aan een vierde variant met 5G-ondersteuning. Dit toestel heeft het modelnummer SM-G977 gekregen, terwijl de overige modellen als de SM-G970, SM-G973 en SM-G975 zullen verschijnen.

Samsung zou de Galaxy S10-serie op een speciaal Unpacked-evenement op 20 februari willen onthullen, vlak voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen zullen hierna direct voor pre-order worden aangeboden en vanaf 8 maart in de winkels liggen.

→ Bekijk ook: Samsung Galaxy S10 met sim only telefoon abonnement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*