Galaxy S10 gecertificeerd in China, Samsung overweegt verwijdering 3,5mm-jack voor Note 10

Smartphones

De Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ zullen in de eerste helft van 2019 op de markt worden gebracht. Er is daardoor nog enige tijd te gaan tot de officiële aankondiging, hoewel er in de afgelopen weken al verschillende geruchten over de nieuwe toestellen zijn verschenen. Volgens een aantal bronnen zullen er drie varianten van de Galaxy S10 verschijnen en deze lijken onlangs in China te zijn gecertificeerd.

Samsung Galaxy S10

Er zijn drie varianten van de Galaxy S10 ingediend bij het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie (CMIIT) voor de formele certificering. De vermelding in de database geeft geen details prijs over de het ontwerp, de specificaties, prijs en beschikbaarheid. Het enige wat we weten is dat er een aantal nieuwe Galaxy S-modellen in ontwikkeling zijn.

Samsung heeft de modelnummers SM-G9700, SM-G9730 en SM-G9750 gecertificeerd. Dat is interessant, omdat er vorige maand ook al drie Galaxy S10-modellen met de modelnummers SM-G970F, SM-G973F en SM-G975F werden gespot. De nieuwe modelnummers verwijzen naar varianten die specifiek voor de Chinese markt zijn ontwikkeld.

Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat twee Galaxy S10-modellen zijn uitgerust met een 5,8-inch oled-scherm en dat het derde model een 6,44-inch scherm heeft. Het goedkoopste model beschikt over een enkele camera, het reguliere over een dubbele camera en aan de achterzijde van het grootste model zullen er drie camera’s zijn te vinden. Daarnaast zouden de toestellen zijn uitgerust met een vingerafdruksensor onder het scherm. Voor een select aantal landen verschijnt er ook nog een Galaxy S10 met 5G-connectiviteit.

Update: volgens SamMobile zullen de drie modelnummers staan voor de Galaxy S10 (SM-G970F), Galaxy S10 Lite (SM-G973F) en Galaxy S10+ (SM-G975F).

Het Zuid-Koreaanse ETNews bracht deze week naar buiten dat Samsung van plan is om in de toekomst afscheid te nemen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. De Galaxy Note 10 en S11 zouden niet namelijk langer worden uitgerust met een traditionele koptelefoonaansluiting. Samsung zou beide telefoons wel leveren met een usb-c-naar-3,5mm-adapter, zodat bestaande koptelefoons zonder problemen kunnen worden gebruikt. Door de aansluiting te verwijderen komt er mogelijk ruimte vrij voor een accu met meer capaciteit, dunnere bezels of een ander component.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*