‘Samsung Galaxy S10 krijgt 6,7-inch scherm, vier camera’s en keramische achterkant’

Smartphones

Samsung werkt naar verluidt aan een premium variant van de Galaxy S10 met een achterkant van keramiek. In de afgelopen jaren heeft Samsung gebruikgemaakt van het geharde Gorilla Glass van Corning, maar dat zou volgend jaar worden ingeruild voor keramiek.

Samsung haalt alles uit de kast

De keramische achterkant zou alleen aanwezig zijn op de duurste Galaxy S10-variant en verkrijgbaar zijn in de kleuren wit en zwart. Dit toestel beschikt volgens SamMobile over een 6,7-inch scherm, terwijl de overige drie modellen worden uitgerust met een 5,8- en 6,4-inch scherm. Dit specifieke model moet vanwege het 10-jarig jubileum van de Galaxy S-lijn de ster worden van de Galaxy S10-serie. Het toestel is niet alleen de duurste optie van de vier, maar zou technologisch superieur zijn aan de overige drie modellen. Op de keramische achterzijde zouden vier camera’s zijn geplaatst en er bevinden zich twee camera’s aan de voorzijde.

Een keramische achterkant heeft als voordeel dat het minder snel krast, terwijl het nog steeds draadloos opladen mogelijk maakt. Samsung zou een omgekeerde oplaadfunctie overwegen, waardoor je met je Galaxy S10 andere Qi-apparaten draadloos kan opladen. Onder de motorkap vinden we de nieuwe Exynos 9820-soc van Samsung met een geïntegreerde neural processing unit (NPU), een tri-cluster cpu, een Mali-G76 MP12-gpu, ondersteuning voor video-opnames in 8k en een geavanceerde beeldsignaalprocessor (ISP). De irisscanner wordt geschrapt en vervangen door een ultrasone vingerafdruksensor onder het oled-scherm van de twee duurste Galaxy S10-varianten.

Het topmodel (SM-G975FC) met een keramische behuizing en vier camera’s heeft intern de codenaam Beyond X gekregen en wordt ergens in het voorjaar van 2019 verwacht. De vier nieuwe Android 9.0 Pie-smartphones zullen in februari worden gepresenteerd, maar het duurste model wordt op een later moment gelanceerd. SamMobile claimt dat Samsung de 6,7-inch smartphone uitbrengt wanneer providers tegen het einde van het eerste kwartaal of het begin van het tweede kwartaal hun 5G-netwerken inschakelen. In Nederland worden de eerste 5G-netwerken pas in 2020 of 2021 verwacht, waardoor het nog onduidelijk is of deze variant ook verschijnt in landen waar geen 5G beschikbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*