.

‘Samsung Galaxy S10 schiet heldere foto’s bij weinig licht’

Smartphones

De Samsung Galaxy S10-serie krijgt naar verluidt de beschikking over een nieuwe cameramodus genaamd ‘Bright Night’. De nieuwe modus moet ervoor zorgen dat de camera’s beter presteren bij weinig licht en zou qua functionaliteit te vergelijken zijn met de ‘Night Sight’-modus van de Google Pixel-smartphones.

Samsung Galaxy S10 met Bright Night

Het bestaan van de nieuwe modus werd ontdekt in de code van de nieuwe camera-app, die beschikbaar is gemaakt voor Galaxy S9- en Note 9-gebruikers die de One UI-bèta draaien. Volgens de tekst in de code is de functie ontworpen om gebruikers heldere foto’s te laten maken in zeer donkere omstandigheden. In de app is daarnaast een ‘Artistic Live Focus’-modus gespot.

Het vermoedelijke ontwerp van de Samsung Galaxy S10 en S10+.

Google introduceerde dit jaar een soortgelijke modus voor de Pixel 3 en 3 XL. De modus legt meerdere foto’s vast met een relatief lange sluitertijd, waarmee je een effectieve belichting krijgt van ongeveer vijf seconden. Dat is een betere oplossing dan het openhouden van de sluiten gedurende vier of vijf seconden, wat zal resulteren in een volledig vervaagde foto. Afhankelijk van de hoeveelheid licht, duurt het ongeveer drie tot vier seconden om alle frames vast te leggen, maar zelfs bij bewegingen is het eindresultaat gedetailleerd en scherp.

→ Lees ook: duurste Samsung Galaxy S10 gaat meer dan 1500 euro kosten

De modus maakt vermoedelijk eerst zijn debuut op de Galaxy S10-serie. Vorig jaar introduceerde Samsung functies als AR Emoji en Super Slow-mo exclusief voor de Galaxy S9-serie, echter werden deze uiteindelijk ook naar de Galaxy S8 en Note 8 uitgerold. Het is daardoor niet uitgesloten dat Bright Night in de toekomst ook voor de Galaxy S9 en Note 9 beschikbaar wordt gemaakt.

De Samsung Galaxy S10-serie bestaat volgens de laatste geruchten uit vier modellen: de Galaxy S10 Lite (5,8-inch), S10 (6,1-inch), S10+ (6,4-inch) en een premium variant met 5G-connectiviteit en een 6,7-inch scherm. De Galaxy S10 en S10+ beschikken mogelijk over drie camera’s aan de achterzijde, terwijl de S10 Lite een dubbele camera heeft. Het grootste model zou een configuratie kunnen krijgen met maar liefst vier camera’s.

Samsung zou de nieuwe toestellen eind februari willen presenteren, gevolgd door een lancering op 8 maart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren