‘Samsung Galaxy S10 met Snapdragon 855-soc is snelste Android-smartphone’

Smartphones

Vorige week publiceerde AnTuTu een benchmark van de Samsung Galaxy S10+. Het toestel in kwestie werd aangedreven door de Exynos 9820-soc, de nieuwste chip van Samsung. De behaalde score gaf ons een idee wat we qua prestaties van de Galaxy S10-serie mogen verwachten. Vandaag is er opnieuw een benchmark van het aankomende vlaggenschip verschenen, echter wordt deze variant aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 855.

Galaxy S10 met Snapdragon 855

De Galaxy S10 met de onlangs aangekondigde Snapdragon 855 weet in AnTuTu een score neer te zetten van 343.000 punten, waarmee het zowel de Exynos 9820 als de Huawei Kirin 980 achter zich laat. De chip van Qualcomm heeft een voorsprong van 18.000 punten op de Exynos 9820, die naar alle waarschijnlijkheid onder de motorkap van de internationale Galaxy S10 zal zijn te vinden.De grafische prestaties van beide chips zijn nagenoeg identiek.

Er is desondanks nog weinig reden tot paniek, want het duurt nog maanden voordat de Galaxy S10-serie op de markt wordt gebracht en dat betekent dat het optimaliseren van de prestaties nog moet beginnen. Bovendien zijn de verschillen tussen de drie processors al zo klein dat je er in de praktijk weinig van zal merken, mocht de situatie zo blijven. De onderstaande afbeelding vergelijkt de prestaties van de Snapdragon 845 (geel), Kirin 980 (grijs), Exynos 9820 (oranje) en de Snapdragon 855 (blauw).

De verwachting is dat de nieuwe toestellen eind februari 2019 worden aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Eerder deze week werden er een aantal renders van de Galaxy S10+ gepubliceerd, waarop was te zien dat er in de rechterbovenhoek is gekozen voor een kleine opening voor de plaatsing van de selfiecamera’s. De Galaxy S10+ is naar verluidt uitgerust met een 6,4-inch oled-scherm met licht gekromde schermranden en een vingerafdruksensor onder het scherm. Het scherm heeft een resolutie van 3040 x 1440 pixels met een beeldverhouding van 19:9, terwijl de huidige Galaxy S9 een 18,5:9 scherm heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*