Qualcomm Snapdragon 855 aangekondigd: de chip voor de OnePlus 7 en Galaxy S10

Smartphones

De high-end Android-smartphones zullen in 2019 worden aangedreven door de Snapdragon 855-soc van Qualcomm. Het bedrijf kondigde de nieuwe chip op zijn eigen Snapdragon Technology Summit in Hawaï aan. Er zal een variant met een Snapdragon X24 4G/LTE-modem verschijnen, maar Qualcomm zal ook zijn Snapdragon X50 met 5G-ondersteuning gaan aanbieden.

Qualcomm Snapdragon 855

Er is overigens nog relatief weinig bekend over de specificaties van de Snapdragon 855. Qualcomm heeft tot op heden alleen gezegd dat de chip ‘tot drie de kunstmatige intelligentie prestaties zal bieden’ in vergelijking met de vorige generatie. Verder is de chip voorzien van een speciale computer vision-processor, die zich richt op intelligentie camera’s. “Het zal herkennen wie en wat je vastlegt”, aldus Qualcomm Snapdragon-topman Alex Katouzian.

De Snapdragon 855 zal ook verbeterde gaming- en augmented reality-ervaringen leveren, hoewel de chipontwerper weigerde om details vrij te geven over de daadwerkelijke prestaties. Het enige wat we weten is dat de Andreno 640-gpu aan de chip wordt gekoppeld. Qualcomm heeft gekozen voor een cpu-ontwerp met drie clusters, waaronder een krachtige enkele core geklokt op 2,84GHz, drie prestatiegerichte cores op 2,42GHz en vier efficiënte cores met een snelheid van 1,78GHz.

Qualcomm laat de chip produceren op 7nm en dat is stap in de goede richting in vergelijking met de 10nm Snapdragon 835 en 845. Een kleiner productieproces zal resulteren in een lager energieverbruik en/of betere prestaties. Daarnaast maakte het bedrijf van de gelegenheid gebruik om een nieuwe naam te onthullen voor de ultrasone vingerafdruksensor, die onder het scherm kan worden geplaatst. De sensor wordt vanaf vandaag de Qualcomm 3D Sonic Sensor genoemd, hoewel het niet duidelijk is of er al fabrikanten zijn die plannen hebben om de sensor te integreren.

De Snapdragon 855-soc zal onder de motorkap van de vlaggenschepen van volgend jaar zijn te vinden. Gezien voorgaande jaren is het aannemelijk dat de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy Note 10 en OnePlus 7 worden aangedreven door de nieuwe chip van Qualcomm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*