‘Samsung Galaxy S10 Plus heeft Exynos 9820 en 6GB RAM’

Smartphones

De Samsung Galaxy S10-serie zal naar verwachting ergens in het eerste kwartaal van 2019 worden aangekondigd. In de afgelopen maanden zijn er al verschillende geruchten verschenen over de vier varianten die in ontwikkeling zouden zijn en vandaag is het opnieuw raak. Een van deze modellen is deze week namelijk gespot in de database van de benchmark-app AnTuTu, waarbij een deel van de specificaties zijn onthuld.

Specificaties Samsung Galaxy S10+

Het betreft naar verluidt de Galaxy S10+ met het modelnummer SM-G975F. Dit model verschijnt vermoedelijk ook in Nederland en wordt aangedreven door de onlangs aangekondigde Exynos 9820-soc van Samsung. Het toestel heeft in AnTuTu een uitstekende score van 325.076 neergezet, hoewel de uiteindelijke prestaties nog een stukje beter zullen zijn. De Exynos 9820-soc wordt gemaakt op 8nm en heeft twee custom cores, twee ARM Cortex A75-cores en vier zuinige Cortex A55-cores. In markten zoals de Verenigde Staten en China zal de Galaxy S10 worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8150-soc.

AnTuTu maakt verder melding van een ARM Mali G76-gpu, 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het scherm is 6,4-inch groot en heeft een resolutie van 2280 x 1080 pixels, hoewel dat mogelijk is verlaagd voor de test. De beeldverhouding is op basis van deze resolutie 19:9, terwijl de huidige Galaxy S9 een 18,5:9 scherm heeft. We verwachten daardoor dat Samsung kiest voor een scherm dat een fractie langer is. Op basis van de beeldverhouding ligt een resolutie van 3040 x 1440 pixels voor de hand.

De Galaxy S10+ beschikt volgens het overzicht over een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 10-megapixelcamera aan de voorkant. Het Zuid-Koreaanse The Bell bracht eerder deze week naar buiten dat Samsung werkt aan vier varianten van de Galaxy S10. De Galaxy S10+ heeft aan de achterzijde de beschikking over drie camera’s, waaronder een wijdhoeklens. Ten slotte is er nog het absolute topmodel met 5G-connectiviteit en maar liefst vier camera’s op de achterkant. Dit model zou daarnaast beschikken over een keramische behuizing en een 6,7-inch oled-scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*