.

‘Samsung Galaxy S10 krijgt 3d-sensor voor gezichtsherkenning’

Smartphones

De Samsung Galaxy S10-serie maakt pas over twee maanden zijn debuut, maar er blijven in de tussentijd vrijwel iedere dag nieuwe geruchten over de toestellen verschijnen. Een analyse van het doorgaans goed geïnformeerde XDA Developers laat zien dat de Galaxy S10-serie mogelijk wordt uitgerust met een 3d-sensor voor gezichtsherkenning. De techniek van de 3d-sensor is gebaseerd op het welbekende principe van time-of-flight, waarbij een lichtpuls naar een object wordt gestuurd en gemeten wordt hoe lang het duurt tot gereflecteerd licht wordt opgevangen.

Gezichtsherkenning voor Galaxy S10-serie

Volgens de site zijn er in de Android 9.0 Pie-update voor de Galaxy S9 en Note 9 sporen gevonden die wijzen op de komst van een 3d-sensor voor de Galaxy S10-serie. De referenties werden ontdekt in de systeemapplicatie die verantwoordelijk is voor de verwerking van biometrische gezichtsherkenning. De code bevat nieuwe velden die melding maken van een time-of-flight-sensor. Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat deze functie alleen aanwezig zal zijn op het topmodel, codenaam Beyond X.

Het vermoedelijke ontwerp van de Samsung Galaxy S10 en S10+.

De Galaxy S10 ‘Beyond X’ beschikt naar verluidt over de beste functies, waaronder 5G-connectiviteit. Verder wordt er gesproken over een 6,7-inch oled-scherm, 12GB aan werkgeheugen, 1TB opslag, zes camera’s (vier aan de achterzijde en twee aan de voorkant) en een keramische achterkant. Van Samsung wordt verwacht dat het kiest voor een Infinity-O-scherm, waarbij er in de rechterbovenhoek een opening is gecreëerd voor de plaatsing van de camera’s en sensoren. De verschillende Galaxy S10-modellen krijgen daardoor een voorkant die vrijwel geheel bestaat uit scherm met een kleine bezel aan de boven- en onderkant.

Er zouden in totaal vier varianten in ontwikkeling zijn: Galaxy S10 Lite (5,8-inch), Galaxy S10 (6,1-inch), Galaxy S10+ (6,4-inch) en de Beyond X (6,7-inch). Deze toestellen zullen in Europa worden aangedreven door de Exynos 9820-soc van Samsung. Het bedrijf zou de nieuwe toestellen eind februari willen presenteren, gevolgd door een lancering op 8 maart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren