.

‘5G-versie Samsung Galaxy S10 uitgerust met 12GB RAM en 1TB opslag’

Smartphones

De Samsung Galaxy S10 wordt volgens een rapport van een Chinees onderzoeksbureau GF Securities een van de krachtigste Android-smartphones die tot op heden is gemaakt. Samsung kondigde onlangs de Exynos 9820-soc aan en de verwachting is dat deze chip de internationale variant van de Galaxy S10 zal aandrijven. Maar het zou niet alleen gaan om een verbeterde chipset, want het toestel zou ook over meer werk- en opslaggeheugen beschikken.

Samsung haalt alles uit de kast

In het rapport wordt melding gemaakt van een variant van de Galaxy S10 met maar liefst 12GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslagruimte. Het is niet duidelijk om welk model het gaat, hoewel geruchten suggereren dat Samsung werkt aan een speciale versie om het 10-jarige bestaan van de Galaxy S-serie te vieren. Deze uitvoering beschikt naar verluidt over een keramische achterkant, vier camera’s aan de achterzijde en twee camera’s aan de voorzijde.

Er zijn desondanks voldoende redenen om sceptisch te zijn. Een recent verschenen benchmark heeft laten zien dat de Galaxy S10+ die momenteel wordt getest is voorzien van 6GB aan werkgeheugen, waardoor het in onze ogen onwaarschijnlijk is dat het duurdere model over de dubbele hoeveelheid beschikt. Bovendien is het opslaggeheugen van Samsung-smartphones doorgaans uitbreidbaar en het aanbieden van een variant met 1TB aan opslagruimte lijkt daardoor niet de meest aannemelijke optie te zijn.

Samsung zou de Galaxy S10-serie eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona willen onthullen. In de Android 9.0 Pie-bèta voor de Galaxy S9 zijn vier verschillende varianten van de Galaxy S10 ontdekt. De code verwijst naar de codenamen beyond0 (instapmodel), beyond1 (Galaxy S10), beyond2 (Galaxy S10+) en de beyond2 5G (Galaxy S10+ met 5G-connectiviteit). De beyond2 wordt mogelijk uitgerust met een 6,44-inch oled-scherm en een vingerafdruksensor die onder het scherm is geplaatst.

Verder zijn er ook ‘q’-varianten van de codenamen gespot. Dat betekent dat de Galaxy S10-serie in bepaalde regio’s op de markt wordt gebracht met een Qualcomm Snapdragon-soc. In Europa zullen de toestellen worden aangedreven door de Exynos 9820-soc van Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren