iPhone 7 en 7 Plus: wat te verwachten?

Smartphones

De iPhone SE is Apple’s nieuwste iPhone, echter is dit eigenlijk niks meer dan een iPhone 6s in de behuizing van de iPhone 5s. Waar iedere Apple-fan dit jaar het meest naar uit kijkt is natuurlijk de iPhone 7 en 7 Plus. Het slechte nieuws is dat we bijna nog een half jaar moeten wachten voordat Apple het tweetal gaat onthullen. Desondanks zijn we in de afgelopen maanden mogelijk toch al het nodige geweten te komen wat de iPhone 7 en 7 Plus dit jaar op de tafel gaan brengen, hoewel we natuurlijk niet moeten vergeten dat het vooralsnog gaat om onbevestigde geruchten, foto’s die mogelijk met Photoshop zijn bewerkt en features die nog niet eens haalbaar zijn.

iPhone 7 en 7 Plus geruchten

Een bron die in het verleden relatief betrouwbaar is gebleken is analist Ming-Chi Kuo en ook dit jaar heeft hij het nodige te melden over de nog onaangekondigde producten van Apple. Een van de verwachtingen die Kuo uitsprak is dat de iPhone 7 dunner gaat worden dan de huidige modellen. Volgens de analist gaat het hier om een dikte tussen de 6 en 6,5 mm. Dat is een behoorlijke stap in vergelijking met de huidige 7,1 mm dikke iPhone 6s en het betekent waarschijnlijk ook dat we qua accuduur geen grote verbeteringen hoeven te verwachten.

Om de iPhone 7 en 7 Plus dunner te kunnen maken zou Apple plannen hebben om de veelgebruikte 3,5 mm koptelefoonaansluiting te verwijderen. In plaats daarvan moeten gebruikers de Lightning-poort of een draadloze koptelefoon/headset te gebruiken. Persoonlijk geloof ik niet dat Apple het aandurft om zo’n groot risico te nemen met zijn belangrijkste product en we hebben onlangs een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom het geen verstandige beslissing is. Een andere methode om de iPhone 7 en 7 Plus dunner te maken is door gebruik te maken van een fan-out chip-packaging techniek, waarbij siliconen-chips en halfgeleiders samen worden verpakt om ruimte te besparen.

Aan de achterzijde van de huidige iPhones vinden we de in onze ogen lelijke plastic antennestrepen en ook Apple zou dezelfde mening zijn toegedaan. De strepen zouden in vervolg alleen nog over de onderste rand van de boven- en onderkant lopen, waardoor de strepen minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Verder zou de lens van de camera niet langer uit de behuizing steken, hoewel dat een stuk minder aannemelijk is wanneer Apple de iPhone 7 dunner gaat maken. De iPhone 7 Plus krijgt daarnaast mogelijk een cameramodule met twee lenzen. Een recente afbeelding geeft je een idee hoe zo’n iPhone 7 Plus eruit kan komen te zien. Bloomberg voegde daar recentelijk aan toe dat het Nederlandse Philips verantwoordelijk zal zijn voor de leverancier van de iPhone 7 led-flitser.

De iPhone 7 en 7 Plus zouden ook qua interne hardware van elkaar verschillen. Beide toestellen worden aangedreven door de Apple A10-soc, die exclusief door TSMC zou worden geproduceerd, maar waar de iPhone 7 over 2GB RAM beschikt, daar zou de iPhone 7 Plus standaard zijn voorzien van 3GB werkgeheugen. Onduidelijk is nog of Apple de opslagcapaciteit van het instapmodel gaat verhogen van 16GB naar 32GB of dat het blijft vasthouden aan de schamele 16GB, waarmee het consumenten eigenlijk dwingt om te gaan voor de 64GB-versie. Er gaan geruchten dat er dit jaar ook een 256GB-versie van de iPhone 7 en 7 Plus wordt uitgebracht, een optie die in vorige maand al werd toegevoegd voor de iPad Pro 9.7 en de iPad Pro 12.9.

Apple gaat de iPhone 7 en 7 Plus vermoedelijk in september aankondigen, gevolgd door een lancering in oktober.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*