iPhone 6S wordt dit jaar uitgerust met 2GB LPDDR4 RAM

Smartphones

iphone-6-plus-4De iPhone 5 was de eerste smartphone van Apple met 1GB werkgeheugen, maar sindsdien heeft het bedrijf uit Cupertino deze hoeveelheid nog niet opgeschroefd. De iPhone 5S werd wel uitgerust met LPDDR3 geheugen in plaats van LPDDR2, echter brachten de nieuwe modellen op dit vlak nog geen verdere verbeteringen. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus beschikken net al de iPhone 5S over 1GB LPDDR3 werkgeheugen.

In 2014 gingen er geruchten dat Apple voor zijn nieuwe iPhone toestellen, de iPhone 6 en 6 Plus, zou kiezen voor LPDDR4 geheugen, maar dit bleek uiteindelijk toch niet het geval te zijn. Mogelijk had deze beslissing te maken met de relatief hoge prijs van het geheugen op dat moment en een lage yield, het percentage van de productie dat geschikt is bevonden voor consumentengebruik. Een hogere yield resulteert in lagere prijzen en dat kan gezien de vele miljoenen verkochte iPhone 6 modellen een aanzienlijk verschil maken in de productiekosten.

[sc:adsense-tekst ]

De geruchten zijn echter nog niet verdwenen, want volgens TechNews Taiwan komt de volgende iPhone (de iPhone 6S) voor het eerst met 2GB aan LPDDR4 geheugen. In december vorig jaar werd er gesuggereerd dat Apple nog geen beslissing zou hebben genomen of het 2GB LPDDR3 of LPDDR4 gaat gebruiken voor de iPhone 6S. Deze nieuwe technologie schijnt 35 procent duurder te zijn in vergelijking met LPDDR4, en daarnaast is dit geheugen ook nog eens een stuk lastiger te verkrijgen/produceren.

TechNews Taiwan claimt dat de RAM modules voor de iPhone 6S worden geproduceerd door Hynix (50%), Samsung (30%) en Micron-Elpide (20%). De laatst genoemde leverancier schijnt de productie problemen hebben opgelost en dat is mogelijk de reden waarom Apple heeft besloten om de iPhone 6S toch uit te rusten met 2GB aan LPDDR4 RAM. Het grote voordeel van LPDDR4 is dat het evenveel stroom verbruikt als LPDDR4, maar een dubbele hoeveelheid bandbreedte biedt (34GB/s versus 17GB/s).

Helaas kunnen deze geruchten niet worden geverifieerd, maar de beslissing om 2GB werkgeheugen te gebruiken kunnen wij alleen maar toejuichen. Apple voorzag de iPad Air 2 in 2014 al wel van deze hoeveelheid vanwege de hogere resolutie van het scherm.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*