‘Apple komt met kleinere iPhone 12 en grotere iPhone 12 Pro’

Smartphones

Vorige maand ging het gerucht dat de afronding van de prototypefase van de iPhone 12 was vertraagd vanwege de uitbraak van het coronavirus en de reisbeperkingen naar China. Dat lijkt mogelijk niet voor grote vertragingen te zorgen, want volgens leaker Jon Presser is deze fase inmiddels bijna afgerond. Presser claimt dat de iPhone 12-serie zal bestaan uit vier toestellen, wat overeenkomt met de bevindingen van de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo.

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

De iPhone 12-serie zal volgens Presser en Kuo bestaan uit een 5,4-inch iPhone 12, 6,1-inch iPhone 12, 6,1-inch iPhone 12 Pro en de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max. De verwachting is dat de iPhone 12 Pro-modellen zijn voorzien van een roestvrijstalen behuizing met drie camera’s aan de achterzijde plus een time-of-flight-sensor voor dieptemetingen. Het gaat vermoedelijk om een lidar, waarmee diepte en afstanden tot maximaal 5 meter kunnen worden gemeten. Deze sensor voegde Apple vorige maand al toe aan zijn iPad Pro en moet onder andere de augmented reality-ervaring verbeteren.

Lees ook → Opnieuw verwijzingen gevonden naar iPhone 9/iPhone SE (2020)

Onder de motorkap van het viertal vinden we naar alle waarschijnlijkheid de Apple A14 Bionic-soc in combinatie met een 5G-modem. De productie van de A14 Bionic zou volgens schema plaatsvinden. TSMC start naar verluidt later deze maand begint met de massaproductie van de 5nm-chip. Qualcomm is verantwoordelijk voor de levering van het 5G-modem en eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat het zou gaan om de Snapdragon X55-chip.

Daarnaast werden er door Twitter-gebruiker Fudge afbeeldingen gevonden die mogelijk het nieuwe ontwerp van de iPhone 12-serie tonen. De afbeeldingen laten de voor- en achterkant zien van een smartphone met interface-elementen op het scherm, wat suggereert dat het uit een tutorial of ondersteunende documentatie kwam. Op deze tekeningen is te zien dat de notch ongeveer een derde kleiner lijkt te zijn in vergelijking de huidige iPhones met Face ID en aan de achterzijde zijn drie camera’s plus een extra sensor zichtbaar. Ten slotte laten de elementen zien dat het met iOS 14 mogelijk gaat worden om widgets te plaatsen op het startscherm.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren