‘iPhone 12-serie bestaat uit vier modellen met kleinere en grotere schermen’

Smartphones

Apple zou in de tweede helft van 2020 vier nieuwe iPhone-modellen willen uitbrengen, die allemaal ondersteuning bieden voor 5G-connectiviteit. Dit claim JPMorgan-analist Samik Chatterjee in zijn meest recente rapport. Volgens de bronnen van Chatterjee werkt het bedrijf aan een 5,4-inch iPhone, twee iPhone-modellen met een 6,1-inch scherm en een 6,7-inch iPhone.

iPhone 12-serie

Het gaat naar verluidt om twee high-end iPhones met een schermgrootte van 6,1- en 6,7-inch en twee goedkopere toestellen van 5,4- en 6,1-inch. De nieuwe modellen zouden allemaal beschikken over een oledscherm en een 5G-modem.

“De nieuwe iPhones zijn alle oled-telefoons met een schermgrootte van 5,4-inch (één model), 6,1-inch (twee) en 6,7-inch (één), waarmee de schermen groter zijn dan de iPhone 11 Pro (5,8-inch) en iPhone 11 Pro Max (6,5-inch) We verwachten de twee high-end iPhones (één 6.1-inch, één 6.7-inch) komen met mmWave-ondersteuning, drie camera’s en 3D-detectie, terwijl de low-end iPhones (één 6.1-inch, één 5.4-inch) ondersteuning zullen bieden voor alleen 5G sub-6GHz en twee camera’s (geen 3D-detectie)”, aldus Chatterjee in zijn rapport.

Twee van de duurdere iPhones zullen worden uitgerust met nieuwe camera’s aan de achterzijde met ‘3D-detectie’ voor verbeterde augmented reality-functies, terwijl de andere modellen over twee camera’s beschikken die vergelijkbaar zijn met het camerasysteem van de iPhone 11. De verwachting is dat Apple het X55-modem van Qualcomm gaat inzetten voor alle nieuwe iPhones. Dit modem kan zowel mmWave- als het 5G sub-6GHz-spectrum ondersteunen, echter is er een extra mmWave-antenne nodig voor mmWave-ondersteuning.

De doorgaans goed geïnformeerde Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg maakte eerder dit jaar eveneens bekend dat Apple werkt aan geheel nieuwe 3d-camera voor de iPhones die volgend jaar verschijnen. Aan de achterzijde van de iPhone (2020) zou een 3d-camera zijn te vinden met een aanzienlijk groter bereik om een driedimensionale reconstructie van de echte wereld te maken. De technologie werkt volgens mensen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf op 4,5 meter van het apparaat. Het TrueDepth-camerasysteem van de huidige iPhones werkt op afstanden van 25 tot 50 centimeter en wordt gebruikt voor Face ID en Apple Pay.

Het nieuwe systeem maakt gebruik van een laserscanner in plaats van de bestaande dot projector, die minder effectief is op langere afstanden. Daarnaast zullen de toestellen beschikken over een geavanceerde derde camera, verbeterde tools voor het schieten van foto’s en een krachtigere chip. De 3d-camera zou ook helpen om diepte in foto’s beter vast te leggen. Sony zou verantwoordelijk zijn voor de sensoren van het nieuwe camerasysteem.

De nieuwe iPhones worden in de tweede helft van 2020 verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren