iPhone 7 (Plus): best verkopende smartphones, voorraadproblemen opgelost

Smartphones

Apple introduceerde en lanceerde de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in september en ondanks het feit dat het bedrijf voor het derde jaar op rij bleef vasthouden aan het inmiddels gedateerde iPhone 6-ontwerp, blijken ze nog altijd de populairste smartphones te zijn. Volgens onderzoeksbureau Kantar verkleinde Apple in het afgelopen kwartaal ook het gat naar Android qua marktaandeel.

iPhone 7 populairste smartphone

De cijfers laten zien dat de iPhone 7 en 7 Plus in september de best verkopende smartphones op de markt waren, terwijl het tweetal pas halverwege de maand was te verkrijgen. De iPhone 7-serie was verantwoordelijk voor 17,1 procent van de totale omzet in de Verenigde Staten. Bovendien was de iPhone 6s terug te vinden op de tweede plaats. Alle verkochte iPhone-modellen hebben bijgedragen aan de groei van iOS naar 34,2 procent in het derde kwartaal van 2016.

  • Mocht je nog steeds niet in het bezit zijn van een iPhone 7 of 7 Plus, bij de volgende winkels zijn het merendeel van modellen en configuraties, inclusief de iPhone 7 Plus, uit voorraad leverbaar: Central PointBol.comCoolblueMedia Markt en Wehkamp.

Hetzelfde gebeurde in het Verenigd Koninkrijk, waar de iPhone 7-serie goed was voor 15,1 procent van alle verkochte smartphones. “In het derde kwartaal van 2016 was iOS goed voor 40,6 procent van de totale verkoop van smartphones, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast blijft de iPhone SE goed presteren in Groot-Brittannië, waar het goed was voor 8,5 procent van de omzet terwijl het aandeel in de Verenigde Staten slechts op 3,5 procent uitkwam”, aldus Kantar.

Android is nog steeds marktleider in het Verenigd Koninkrijk met 55,7 procent, een stijging van 4,1 procent ten opzichte van 2015. Het aandeel van Apple is 40,6 procent, een stijging van 2,4 procent jaar-op-jaar. In EU5 (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) is het verschil tussen de twee besturingssystemen veel groter. Het besturingssysteem van Google leidt hier met een marktaandeel van 76,9 procent, terwijl iOS goed is voor 18,9 procent.

In de Verenigde Staten is Android eveneens terug te vinden op de eerste plek, maar met een kleiner verschil in vergelijking met voorgaande kwartalen. Het marktaandeel van Android daalde met 3,3 procent naar 63,4 procent, waar Apple zijn aandeel zag stijgen naar 34,2 procent. Het lijkt in ieder geval duidelijk dat de iPhone 7 heeft bijgedragen aan het recente succes. Apple verwacht dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het in de komende maanden goed zullen blijven doen, eens te meer omdat de verkoop en productie van de Note 7 definitief is gestopt vanwege de vlamvattende accu’s. De nieuwe vlaggenschepen van Android, LG en HTC worden pas rond maart of april 2017 verwacht.

Winkel Levering Prijs Meer informatie
Tele2 1 tot 2 weken Vanaf €0,- Bekijken
Coolblue Direct Vanaf €0,- Bekijken
Mobiel.nl 2 tot 3 weken Vanaf €0,- Bekijken
Vodafone 5 tot 7 dagen Vanaf €0,- Bekijken
KPN Direct Vanaf €0,- Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €0,- Bekijken
GSMWijzer.nl 2 tot 3 weken Vanaf €0,- Bekijken
Belsimpel.nl Direct Vanaf €0,- Bekijken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*