Eerste jailbreak voor iPhone 7 en 7 Plus uitgebracht

Smartphones

Mocht je in het bezit zijn van de iPhone 7 of 7 Plus en de update naar iOS 10.2 nog niet hebben uitgevoerd, dan kun je sinds vandaag je toestel voorzien van een jailbreak. Het is de eerste jailbreak voor de nieuwste iPhones en de tool kan toestellen ontgrendelen die draaien op iOS 10.1.1.

iOS 10.1.1 jailbreak

Luca Todesco, die ook verantwoordelijk is geweest voor eerdere jailbreaks, heeft in samenwerking Ian Bear Yalu ontwikkeld, de eerste jailbreak voor de iPhone 7 die momenteel in bèta is. Dit betekent dat alles zou moeten werken, maar mocht je niet weten wat je doet dan is het vermoedelijk beter om nog even te wachten, omdat het mogelijk kan resulteren in problemen die een volledige reset vereisen om te worden verholpen. Het is ook aan de raden om eerst een volledige back-up te maken, zodat je in ieder geval geen data verliest.

De applicatie kan niet alleen je iPhone 7 of 7 Plus jailbreaken, maar werkt eveneens in combinatie met de iPhone 6s, 6s Plus en iPad Pro. Het proces is redelijk eenvoudig uit te voeren, want je hoeft alleen de tool naar je iDevice te verplaatsen en deze op je iPhone of iPad te draaien. De jailbreak wordt aangeboden als een IPA-bestand, waardoor je iTunes op je Windows-pc of Mac moet gebruiken. Na de installatie start je de app en de rest van het proces voorloopt automatisch.

Volgens Todesco werkte de app op zijn iPhone 7 uitstekend, maar bestaat er een kans dat er nog bugs inzitten die op andere iDevices zorgen voor problemen. “Dit is waarschijnlijk (niet echt, maar we doen alsof) een manier om je te dwingen om je apparaat te herstellen. We waarschuwen iedereen voor de zekerheid en het is verstandig om te wachten op een stabiele release”, zo leest de waarschuwing op de site. “Installeer de app niet, tenzij je weet wat je doet.”

De makers van de jailbreak zeggen dat de ondersteuning voor meer apparaten al op de planning staat, zodat andere iPhones draaiend op iOS 10.1.1 ook kunnen worden voorzien van een jailbreak. Apple is inmiddels gestopt met het ondertekenen van de iOS 10.1.1-update, waardoor het niet langer mogelijk is om te downgraden wanneer je iOS 10.2 hebt geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*