‘PlayStation 5 (PS5) komt pas in 2021 op de markt’

Gaming

De PlayStation 5 (PS5) zal volgens Yasuo Imanaka in 2021 worden uitgebracht. De analist van Rakuten Securities Economic Research Institute verwacht dat de PlayStation 5 tussen april 2021 en maart 2022 wordt uitgebracht. Hij claimt dat er een kleine kans bestaat dat de release tussen april 2020 en maart 2021 zal plaatsvinden, echter is Imanaka van mening dat dit onwaarschijnlijk is. Een release vóór maart 2020 zou uitgesloten zijn.

Releasedatum PlayStation 5

Naast het speculeren over de releasedatum van de PS5 gelooft Imanaka dat Ghost of Tsushima vóór 2020 verschijnt, terwijl The Last of Us Part II en Death Stranding in het komende fiscale jaar of de volgende (uiterlijk maart 2021) zal worden uitgebracht. Imanka meent dat de lancering van de PS5 niet alleen de gamedivisie van Sony zal beïnvloeden, maar het bedrijf als geheel. Dit zou verklaren waarom we al zoveel over de nieuwe console hebben gehoord.

→ Lees ook: Sony wil meer exclusieve multiplayermodus voor PlayStation 5 (PS5)

Een patentaanvraag heeft aangetoond dat de PlayStation 5 backwards compatibel zou kunnen zijn met de PlayStation 4, PS3, PS2 en PS1. Hoe reëel dit daadwerkelijk is zal moeten blijken, hoewel het aannemelijk is dat de architectuur van de PS5 identiek zal zijn aan de huidige PS4 (Pro). Het ligt daardoor meer voor de hand dat PS4-games op de PlayStation 5 zullen werken, omdat Sony in dat geval de software niet hoeft te emuleren.

Eerste details op GDC

Onlangs publiceerde de doorgaans goed geïnformeerde analist Daniel Ahmad op ResetEra dat de studio’s van Sony, waaronder Sony Santa Monica en Polypony, al werken aan games voor de volgende generatie.

Ahmad claimt dat er veel in de pijplijn zit voor de PlayStation 5 en dat er op de Game Developers Conference, die loopt van 18 tot en met 22 maart in San Francisco, mogelijk een paar details zullen worden gedeeld. Dat komt overeen met een eerder gerucht over de volgende Xbox en PS5. Sony heeft de games voor de eerste helft van het jaar al bekendgemaakt, maar het bedrijf is ook van plan om een aantal onaangekondigde games beschikbaar te maken voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

→ Update: De GDC ligt inmiddels achter ons en er is met geen woord gerept over de PS5.

De nieuwe console wordt naar verluidt aangedreven door een chip van AMD met acht Zen 2-cores in combinatie met een Navi-gpu, 12GB GDDR6 en SSD met 1TB opslagruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*