‘Sony-studio’s verleggen focus van PlayStation 4 naar PlayStation 5 (PS5)’

Gaming

De verwachting is dat de PlayStation 5 dit jaar wordt aangekondigd en volgens een analist hebben de studio’s van Sony inmiddels hun aandacht gericht op de nieuwe console. Op ResetEra maakte de doorgaans goed geïnformeerde Niko Partners-analist Daniel Ahmad bekend dat de ontwikkelaars van het Japanse bedrijf hun focus hebben verlegd van het maken van PlayStation 4-games naar het gebruik van PlayStation 5-devkit’s.

Focus op PlayStation 5

“De PlayStation 5-devkit’s zijn inmiddels beschikbaar en ik heb er positieve dingen over gehoord, maar ik verwacht in de nabije toekomst geen informatie”, aldus de analist. Onder de studio’s van Sony vinden we bekende namen zoals Naughty Dog (The Last of Us en Uncharted), Santa Monica Studio (God of War) en Sucker Punch (inFamous en Ghost of Tsushima).

Ahmad claimt dat er veel in de pijplijn zit voor de PlayStation 5 en dat er op de Game Developers Conference, die loopt van 18 tot en met 22 maart in San Francisco, mogelijk een paar details zullen worden gedeeld. Dat komt overeen met een eerder gerucht over de volgende Xbox en PS5. Sony heeft de games voor de eerste helft van het jaar al bekendgemaakt, maar het bedrijf is ook van plan om een aantal onaangekondigde games beschikbaar te maken voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

→ Lees ook: Specificaties PlayStation 5 en volgende Xbox gelekt, presentatie tijdens GDC

Games voor PS4 en PS5

Dat komt overigens niet als een complete verrassing, omdat veel PlayStation 3-games in de laatste fase van de consolecyclus ook een release kregen op de PlayStation 4, waaronder het nog altijd populaire Grand Theft Auto V. Ontwikkelaars hoeven zich in deze gevallen minder druk te maken over de verkoopcijfers van de nieuwe console, hoewel dat ook zal betekenen dat niet alles wordt geoptimaliseerd voor de nieuwe hardware.

In oktober 2018 bevestigde Sony-topman Kenichiro Yoshida dat het bedrijf werkt aan de volgende PlayStation, echter noemde hij het product destijds niet bij de vermoedelijke naam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*