Sony wil meer exclusieve multiplayermodus voor PlayStation 5 (PS5)

Gaming

Sony mag zich de overduidelijke winnaar noemen van de huidige generatie consoles en in onze ogen heeft dat voornamelijk te maken met de uitstekende exclusieve games voor de PlayStation 4. Dat zal het Japanse bedrijf met de PlayStation 5 ongetwijfeld willen doorzetten, echter zouden de ontwikkelaars zich ditmaal niet volledig focussen op de singleplayermodus.

PS5-games met focus op multiplayer

Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-topman Shawn Layden heeft in gesprek met Business Insider bevestigd dat het PlayStation-merk op meerdere manieren multiplayergames gaat nastreven. Layden verwees specifiek naar de bestaande games met een singleplaymodus, waarna hij spraak over lokale co-op en online multiplayergames als Fortnite en Call of Duty.

“Lokale co-op op de bank, ik denk dat dit een categorie is waar de industrie op moet terugkijken. We hebben dat met sportgames en een aantal racetitels, maar niet met veel andere genres. Aan de ene kant toont dit de kracht van het internet, maar we zouden dat opnieuw willen bekijken om de familie meer te betrekking in de ervaring”, aldus Layden.

→ Lees ook: Specificaties PlayStation 5 en volgende Xbox gelekt, presentatie tijdens GDC

“Maar nee, ik refereerde meer aan dingen zoals GTA Online, Call of Duty, Fortnite of een van die soortgelijke ervaringen. Worldwide Studios, zoals ik al zei, hebben zich vrijwel exclusief gefocust op verhaalgedreven games. De kracht van het verhaal, grote spectaculaire ervaringen. Maar ik denk dat er minder is gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van multiplayer. Dat is een gebied waar je waarschijnlijk zult zien dat we daar meer aandacht aan zullen besteden met de volgende generatie PlayStation.”

Introductie PlayStation 5 nog onbekend

De interesse in multiplayer komt niet als een complete verrassing wanneer we kijken naar grote successen als Fortnite, Battlefield, Call of Duty en het onlangs uitgebrachte Apex Legends. De laatstgenoemde game wist in een week tijd maar liefst 25 miljoen spelers te bereiken. Het enige verschil is dat Sony zijn toekomstige games vermoedelijk exclusief zal uitbrengen voor de PlayStation 5.

Onbekend is nog wanneer Sony de PlayStation 5 op de markt gaat brengen. Er gaan geruchten dat de PS5 in de tweede helft van 2019 wordt aangekondigd en in 2020 wordt gelanceerd. De volgende generatie Xbox wordt rond dezelfde periode verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*