Nintendo Switch gaat mogelijk €249,99 kosten in Nederland

Gaming

De verwachting is dat de prijs en releasedatum van de Nintendo Switch aankomende vrijdag eindelijk zal worden bekendgemaakt, maar dankzij verschillende geruchten hebben we al een goed idee wat we ongeveer kunnen verwachten. Kort voor het weekend publiceerde de Britse retailer GameSeek een gegarandeerde pre-order prijs van £198,50 (€231,45) en volgens de bronnen van de Japanse financiële krant Nikkei is deze informatie correct.

Nintendo Switch

Vermoedelijke adviesprijs

Nikkei claimt dat de Nintendo Switch in Japan een adviesprijs krijgt van 25.000 Japanse Yen (€202,73), wat doorgaans in Europa zal resulteren in een iets hogere verkoopprijs. Het ligt in onze ogen voor de hand dat de console in Nederland een adviesprijs krijgt van 250 euro, hoewel het nog niet duidelijk is of deze versie ook een gebundelde game bevat. De informatie van Nikkei achten wij betrouwbaar, zo wist de krant vorig jaar exclusief te melden dat Nintendo was gestopt met de productie van de Wii U, een claim die het bedrijf eerst ontkende maar later toch waar bleek te zijn.

Daarnaast komt de informatie over de adviesprijs van de Nintendo Switch overeen met eerdere geruchten. In november schreef LetsPlayVideoGames dat de Britse retailer GAME te horen heeft gekregen dat de basisversie een adviesprijs heeft van £199,99. Er zou ook een duurdere variant in ontwikkeling zijn met meer opslaggeheugen en een gebundelde game voor £249,99; om welke game het gaat is nog onbekend. De Switch Pro Controllers zullen bij lancering voor £39,99 zijn te verkrijgen.

Gezien de huidige verschillen tussen de Britse en Nederlandse markt is het aannemelijk om te stellen dat de goedkoopste variant van de Switch een prijs krijgt van €249,99 en dat de versie met game €299,99 gaat kosten. De controllers krijgen waarschijnlijk een adviesprijs van €49,99.

Releasedatum

Op een officiële bevestiging hoeven we niet veel langer te wachten, want op 13 januari om 05:00 Nederlandse tijd zal de console in Tokyo uitgebreid worden gepresenteerd. Tijdens het evenement zullen we meer te horen krijgen over de releasedatum, adviesprijs, specificaties en natuurlijk het aanbod van games. De presentatie zal live zijn te volgen.

De livestream wordt uitgezonden in het Japans met een voiceover in het Engels. Mocht je de Engelse taal niet zo machtig zijn, dan kun je de officiele Twitter-account van Nintendo in de gaten houden voor belangrijke mededelingen in het Nederlands. Op vrijdag 13 januari verschijnt er rond het begin van de middag ook nog een video met Nederlandse ondertiteling op het YouTube-kanaal van Nintendo. Daarnaast is er een Treehouse Live-aflevering aangekondigd met een blik op alle games voor de Switch.

Een van de mogelijke launchtitels is Zelda: Breath of the Wild. In tegenstelling tot eerdere geruchten, zal de game in maart waarschijnlijk toch worden uitgebracht voor de Nintendo Switch, zo claimt Eurogamer op basis van anonieme bronnen. De langverwachte RPG komt in die maand uit in Noord-Amerika en Japan, echter zou er nog geen datum voor Europa zijn vastgesteld.

Verschillende bronnen suggereerden vorig jaar al dat de Nintendo Switch op 17 maart in Europa wordt gelanceerd. De Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op de televisie kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

1 Reactie

  1. De prijs van 25.000 yen is gebaseerd op een column in de Nikkei. Geen bevestiging dus, maar een voorspelling (zij het een realistische).

    En er staan nog wat taalfouten in dit artikel, waaronder in de titel (“Nintendo Switch krijgt gaat …”).

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren