.

Nintendo Switch krijgt The Legend of Zelda: Breath of the Wild als launchtitel

Gaming

In tegenstelling tot eerdere geruchten, zal The Legend of Zelda: Breath of the Wild in maart waarschijnlijk toch worden uitgebracht voor de Nintendo Switch, zo claimt Eurogamer op basis van anonieme bronnen. De langverwachte RPG komt in die maand uit in Noord-Amerika en Japan, echter zou er nog geen datum voor Europa zijn vastgesteld.

Nintendo Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Mocht The Legend of Zelda: Breath of the Wild inderdaad in maart verschijnen, dan is het aannemelijk dat de game een launchtitel is voor de Nintendo Switch, die eveneens in maart wordt verwacht. Op een officiele bevestiging hoeven we vermoedelijk niet veel langer te wachten, want Nintendo zal op 13 januari om 05:00 Nederlandse tijd meer details onthullen over de Switch, zoals de releasedatum, prijs, specificaties en natuurlijk het aanbod van games.

Opmerkelijk genoeg schreef Eurogamer eind 2016 nog dat de game pas over vier tot zes maanden klaar zou zijn. Sindsdien is de situatie weer veranderd. Verschillende bronnen dichtbij Nintendo hebben aangeven dat het bedrijf heeft besloten dat de Switch een zo sterk mogelijke line-up van games heeft bij lancering en The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal een van de belangrijkste titels zijn.

Het is nog onduidelijk wat voor invloed de vervroegde release heeft op de versie die in Europa verschijnt. We hopen dat Nintendo al zijn middelen inzet om ervoor te zorgen dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild in maart klaar is voor alle Europese regio’s. Volgens Eurogamer is dit waarschijnlijk, omdat Zelda als een belangrijke launchtitel wordt gezien binnen Nintendo. Daarnaast zou Nintendo ook kunnen besluiten om vertalingen via het internet uit te brengen of de game simpelweg enkele weken later te lanceren in Europa.

Volgens de laatste geruchten wordt de Nintendo Switch op 17 maart in Europa gelanceerd. De Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op de televisie kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren