.

Nintendo Switch wordt op 17 maart in Europa uitgebracht

Gaming

Nintendo bevestigde eerder al dat de Switch, een hybride console, in maart 2017 wereldwijd wordt gelanceerd, maar een exacte datum is nog altijd niet bekendgemaakt. Journaliste Laura Kate Dale claimt echter te weten dat de Nintendo Switch op 17 maart in Europa wordt uitgebracht.

Nintendo Switch

Volgens Dale gaf dezelfde bron eerder correcte informatie prijs over wanneer de officiële trailer voor de Nintendo Switch zou worden gelanceerd. Desalniettemin is maart 2017 nog ver weg en er bestaat altijd een mogelijkheid dat de datum nog wordt verschoven, zoals bij elk gerucht is het dan ook verstandig om deze informatie voorlopig met een korreltje zout te nemen.

Eerdere consoles van Nintendo werden in het verleden altijd op een vrijdag uitgebracht in Europa en 17 maart valt eveneens op een vrijdag. Uit de tweet van Dale blijkt dat Nintendo ook van plan is om de Switch in dezelfde week te lanceren in de Verenigde Staten en Japan, hoewel dit vermoedelijk niet op dezelfde dag zal gebeuren. In Japan verschijnt de console volgens Dale in ieder geval een aantal dagen eerder.

De Nintendo Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op de televisie kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

Om mobiel gamen mogelijk te maken, heeft Nintendo met de Switch de stap gemaakt naar een NVIDIA-soc met Tegra-gpu, die gebaseerd is op de Pascal-architectuur van de GTX 1000-serie. Het is aannemelijk dat de console daardoor minder snel is dan de PlayStation 4 of Xbox One, omdat de chip efficiënter moet zijn vanwege het mobiele gebruik. Daarnaast zijn de cpu-cores gebaseerd op de ARM-architectuur, waardoor we in de toekomst mogelijk ook populaire games uit de Android Play Store en Apple’s App Store mogen verwachten.

Mocht je van plan zijn om de Nintendo Switch is huis te dalen, dan kun je nu alvast 17 maart omcirkelen in je agenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren