.

‘Nintendo Switch gaat minder dan €250 kosten en komt op 17 maart’

Gaming

Op 13 januari zullen we eindelijk meer te weten komen over de Nintendo Switch, maar mogelijk heeft de Britse retailer GameSeek per ongeluk al de prijs en releasedatum van de console gelekt. We houden nog een slag om de arm, want het kan zijn dat beide stukjes informatie simpelweg placeholders zijn, zoals men die ook gebruikt voor games met een onbevestigde releasedatum.

Nintendo Switch

Prijs en releasedatum

Nintendo maakte in 2016 bekend dat de Switch in maart wereldwijd wordt gelanceerd, en dat komt overeen met de datum van 17 maart die door GameSeek wordt aangehouden. De prijs van £198,50 (€231,45) is gegarandeerd, wat betekent dat klanten dit bedrag moeten betalen, zelfs wanneer de uiteindelijke prijs hoger uitvalt. Het is in onze ogen echter niet aannemelijk dat de retailer van plan is om geld te verliezen op iedere pre-order en we verwachten daarom dat de adviesprijs daadwerkelijk rond dit bedrag zal liggen.

Op een officiële bevestiging hoeven we niet veel langer te wachten, want op 13 januari om 05:00 Nederlandse tijd zal de console in Tokyo uitgebreid worden gepresenteerd. Tijdens het evenement zullen we meer te horen krijgen over de releasedatum, adviesprijs, specificaties en natuurlijk het aanbod van games. De presentatie zal live zijn te volgen.

Presentatie wordt live uitgezonden

De livestream wordt uitgezonden in het Japans met een voiceover in het Engels. Mocht je de Engelse taal niet zo machtig zijn, dan kun je de officiele Twitter-account van Nintendo in de gaten houden voor belangrijke mededelingen in het Nederlands. Op vrijdag 13 januari verschijnt er rond het begin van de middag ook nog een video met Nederlandse ondertiteling op het YouTube-kanaal van Nintendo. Daarnaast is er een Treehouse Live-aflevering aangekondigd met een blik op alle games voor de Switch.

Een van de mogelijke launchtitels is Zelda: Breath of the Wild. In tegenstelling tot eerdere geruchten, zal de game in maart waarschijnlijk toch worden uitgebracht voor de Nintendo Switch, zo claimt Eurogamer op basis van anonieme bronnen. De langverwachte RPG komt in die maand uit in Noord-Amerika en Japan, echter zou er nog geen datum voor Europa zijn vastgesteld.

Verschillende bronnen suggereerden vorig jaar al dat de Nintendo Switch op 17 maart in Europa wordt gelanceerd. De Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op de televisie kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

2 Reacties

 1. Ik weet niet zeker jullie hier al aan gedacht hadden, maar meestal komt er ook nog BTW bij.
  Als ik dit bedrag verreken als: 231,45 x 1,21 = €280,- afgerond.
  Het kan waarschijnlijk zijn dat ze dit ook nog afronden naar €300,-

  Reageer
  • Want in Engeland betalen ze geen BTW?

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren