Watch Dogs 2

Pre-order
Game
6.9

Gebruikersscore

Ubisoft Montreal heeft op 8 juni 2016 Watch Dogs 2 officieel aangekondigd. Op deze pagina lees je alles over de verhaallijn, features, multiplayer, en ook check je de laatste screenshots en video’s.

Wat is er nieuw in Watch Dogs 2?

Watch Dogs 2 is de opvolger van de in 2014 uitgebrachte open wereld-game, waarin hacken centraal stond. In Watch Dogs 2 neem je opnieuw de rol aan van hacker, echter draait deze nieuwe titel minder om grootschalige controle en meer om voorspellende algoritmen die bepalen welke advertenties inwoners krijgen te zien, hoe waarschijnlijk het is dat ze een succesvolle carrière gaan maken en welke gezondheidszorg de regering noodzakelijk acht voor iedere inwoner.

Watch Dogs 2 speelt zich, zoals verwacht, af in de Amerikaanse stad San Francisco. De hoofdrolspeler is Marcus Holloway, een Afro-Amerikaanse man afkomstig uit Oakland, waar hij tijdens zijn jeugd te maken kreeg met politiegeweld en profilering. Als een begaafd hacker, ontwikkelt hij zijn vaardigheden met een nadrukkelijke interesse in de maatschappelijk effecten daarvan, en zorgt er uiteindelijk voor dat de voorspellende algoritmen van ctOS 2.0, het besturingssysteem van de stad, hem onterecht beschuldigen van een misdaad. Zijn doel? Het besturingssysteem voor eens en altijd uitschakelen.

Gamers hoeven zich overigens niet druk te maken over het feit dat ze de eerste Watch Dogs-game niet hebben gespeeld, want de enige link tussen de twee games is het hackerscollectief Dedsec. Een Anonymous-achtige groep die bestaat uit digitale activisten, waarvan Marcus Holloway er eentje is. Marcus heeft niet alleen zijn team dat hem bijstaat, maar ook een aantal nieuwe toffe gadgets. Er is een quadcopter die de omgeving kan verkennen, een op afstand bestuurbare auto en een acrobatische vaardigheid dat hem in staat stelt om over muren en tussen gebouwen te springen. De beelden die tot nu toe zijn verschenen laten zien dat Marcus een atleet, hacker en leider is.

De grote vraag blijft na het zien van het eerste deel hoe handig de gadgets daadwerkelijk zijn. Door het ctOS 2.0-besturingssysteem is de wereld volledig hackable, iedere telefoon en iedere auto kan in Watch Dogs 2 worden gebruikt om je missie te voltooien. Daarnaast introduceert Ubisoft ook een geheel nieuwe coöperatieve modus, waarin je samen met andere gamers bepaalde Dedsec-quests kan voltooien. De gehele game is zelfs uit te spelen door middel van deze multiplayermodus.

Vermoedelijk heeft de studio deze features toegevoegd om Watch Dogs 2 interessanter te maken dan zijn voorganger, waar de wereld vaak saai en levenloos aanvoelde, ondanks de hoge verwachtingen voor de release. Dat wil overigens niet zeggen dat alle oude features zijn verdwenen, want Hollaway kan door zijn hacking skills nog steeds dronen, kranen en auto’s overnemen en er een complete chaos van maken. Verder zijn er ook ‘echte’ elementen aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de techbedrijven in het nabijgelegen Sillicon Valley.

Watch Dogs 2 releasedatum

Ubisoft brengt Watch Dogs 2 op 15 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows 10.

In totaal zullen er maar liefst zes verschillende edities worden aangeboden:

  • Standard Edition: De naam zegt het al, deze standaard editie bevat alleen de volledige game.
  • Deluxe Edition: Bevat het spel, een exclusieve hoes, een kaart van San Francisco, litho’s en het Deluxe Pack met twee personalisatie packs, extra outfits voor Marcus en skins voor zijn auto, drone en wapen.
  • Gold Edition: Bestaat uit de game, Deluxe Pack en Season Pass.
  • San Francisco Edition: Deze editie bevat de game, Deluxe Pack, Season Pass, litho’s, kaart van San Francisco, Dedsec-stickers en een miniatuur model van Marcus.
  • Wrench Jr Robot Collector’s Pack: De game, Deluxe Pack, Season Pass en de Wrench Junior robot.
  • The return of Dedsec Collector’s case: Deze uitvoering is alleen beschikbaar via Ubisoft’s uPlay en bevat de game, Deluxe, Season Pass, litho’s, kaart van San Francisco, Dedsec-stickers, sjaal en cap van Marcus, exclusief artbook en een Dedsec art model van Marcus.

Laatste Nieuws

Watch Dogs 2 Season Pass geeft toegang tot drie dlc-pakketten

We weten inmiddels enige tijd dat Watch Dogs 2 in vier verschillende versies zal worden aangeboden, maar tot op heden had Ubisoft nog niet bekendgemaakt wat voor extra’s de Season Pass heeft te bieden...[Lees Verder]

Watch Dogs 2 officieel aangekondigd, beschikbaar van 15 november

Watch Dogs 2 is vanavond officieel aangekondigd en duidelijk is geworden dat Ubisoft Montreal de franchise, zoals de geruchten al suggereerden, heeft verplaatst naar San Francisco om zich te concentre...[Lees Verder]

Watch Dogs 2 wordt morgen aangekondigd, release op 15 november

Watch Dogs 2 wordt aankomende woensdag officieel aangekondigd, maar uit banners die online zijn gepubliceerd blijkt dat de releasedatum al is vastgesteld op 15 november. Daarnaast werd het ook duideli...[Lees Verder]

Watch Dogs 2 maakt gebruikt van DirectX 12, geoptimaliseerd voor AMD

Watch Dogs 2 werd vorige maand officieel aangekondigd en in de afgelopen dagen zijn er wat details naar buiten gekomen over de pc-versie van de game. Volgens AMD topman Roy Taylor maakt Watch Dogs 2 g...[Lees Verder]

Volg
Watch Dogs 2
6.9
Gemiddelde gebruikersscore
3 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Categorie:, ,
Publisher:
Geen content beschikbaar.

Afbeeldingen

Geen content beschikbaar.