Watch Dogs 2 officieel aangekondigd, beschikbaar van 15 november

Gaming

Watch Dogs 2 is vanavond officieel aangekondigd en duidelijk is geworden dat Ubisoft Montreal de franchise, zoals de geruchten al suggereerden, heeft verplaatst naar San Francisco om zich te concentreren op een nieuwe held: Marcus Holloway. De nieuwe protagonist van het spel is opnieuw een computer expert en beschikt over indrukwekkende hacking vaardigheden, waarmee spelers de open wereld kunnen verkennen en controleren.

Watch Dogs 2

De game gaat overigens verder dan de stadsgrenzen van San Francisco, zo zal er een bezoek worden gebracht aan Oakland, de geboorteplaats van Marcus, en ook maakt Sillicon Valley deel uit van de game, waar de vooraanstaande techbedrijven vechten om de technologische controle over de stad. Ubisoft omschrijft Watch Dogs 2 al het “Wilde Westen van technologie” en zegt dat de simulatie van de wereld spelers het gevoel moet geven dat de stad echt leeft, iets dat wij na het tegenvallende eerste deel toch liever met eigen ogen zien.

Het verhaal draait zoals je inmiddels weet om Marcus Holloway, een briljante hacker en lid van de hackersgroepering Dedsec. Holloway wordt beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan en in Watch Dogs 2 is hij op zoek naar rechtvaardigheid, hoewel hij gedurende het verhaal vermoedelijk nog vaker in de problemen zal komt.

In Watch Dogs 2 is het mogelijk om alles te hacken, waaronder voertuigen (auto’s, trucks, helikopters en zelfs vorkheftrucks), computernetwerken, telefoons en satellieten. Marcus kan zelfs metalen wapens in 3D printen, gebruik maken van een op afstand bedienbare auto en de omgeving verkenning met een quadcopter. Daarnaast is de hacker uitermate goed getraind en atletisch, waardoor je je sierlijk door de omgeving verplaatst. De gevarieerde vaardigheden van Marcus maken verschillende tactieken mogelijk, zo kun je kiezen voor stealth, gebruiken maken van een niet-dodelijk wapen (taser) of je schiet iedereen overhoop met geweren.

Watch Dogs 2 wordt op 15 november 2016 uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox en pc (Windows).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*