Watch Dogs 2 maakt gebruikt van DirectX 12, geoptimaliseerd voor AMD

Gaming

Watch Dogs 2 werd vorige maand officieel aangekondigd en in de afgelopen dagen zijn er wat details naar buiten gekomen over de pc-versie van de game. Volgens AMD topman Roy Taylor maakt Watch Dogs 2 gebruik van DirectX 12 is de engine geoptimaliseerd voor gpu’s van zijn bedrijf. Het is een opvallende verandering, omdat de originele game in 2014 juist gebruik maakte van Nvidia’s GameWorks, een toolset die door ontwikkelaars kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van een game.

Watch Dogs 2

De hele situatie zorgde zelfs nog voor een kleine rel tussen de twee bedrijven. In gesprek met Forbes zei AMD’s Robert Hallock destijds het volgende over de GameWorks toolset van Nvidia: “GameWorks is een duidelijke en actuele bedreiging voor games doordat [Nvidia] de prestaties van AMD-producten (marktaandeel van 40%) negatief beïnvloed. Deelname aan het GameWorks programma betekent vaak ook dat ontwikkelaars suggesties van AMD om de prestaties direct in de broncode te verbeteren – de meest wenselijk vorm van optimalisatie – naast zich neerleggen.”

Nvidia reageerde niet veel later op de beschuldigingen van AMD. Volgens Nvidia’s Cem Cebenoyan is er niets in GameWorks dat de prestaties van AMD-producten bewust schaadt. Hij ontkende tegenover Forbes ook dat het gebruik van GameWorks betekent dat ontwikkelaars suggesties van AMD niet mogen accepteren.

Ubisoft zelf heeft nog niet gesproken over de wijze waarop Watch Dogs 2 gebruik gaat maken van DirectX 12 of de optimalisaties voor de gpu’s van AMD. In de komende maanden zullen we ogetwijfeld meer over Watch Dogs 2 te horen krijgen.

Watch Dogs 2 werd in februari tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aangekondigd. De game moet voor het einde van april 2017 verschijnen voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Volgens Kotaku bestaat er zelfs de mogelijkheid dat Watch Dogs 2 nog dit jaar nog wordt uitgebracht. De eerste game uit de serie is inmiddels meer dan 9 miljoen keer verkocht.

1 Reactie

  1. oeioei watch dogs 2 als dat spel ook zo slecht geoptimalisseerd is als de eerste versie
    zou het eerder gamers nightmare 2.0 zijn
    de eerste game blijft continu happeren op mijn laptop
    nochtans kan menlaptop de game op hoge instellingen aan

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*