Zo zien de iPhone 7 en 7 Plus er uit in blauw

Smartphones

Kort voor het weekend verscheen er het opmerkelijke gerucht dat Apple plannen zou hebben om de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet in de kleur spacegrijs uit te brengen, terwijl deze kleur nog altijd het populairst is onder consumenten. De nieuwe telefoons zouden in plaats daarvan worden uitgebracht in “Deep Blue” of “Dark Blue”, oftewel donkerblauw. De Nederlandse ontwerper Martin Hajek heeft op basis van deze informatie enkele nieuwe renders gepubliceerd van de iPhone 7 en 7 Plus in deze kleur.

iPhone 7 en 7 Plus

Het ontwerp van de iPhone 7 en 7 Plus verschilt vrijwel niet van de huidige iPhone 6 en 6s. De verwachting is dan ook dat het formaat en dikte hetzelfde blijft, met enkele kleine aanpassingen aan de antennestrepen aan de achterzijde, die straks nog alleen over de boven- en onderste rand van de achterzijde lopen en niet langer horizontaal zoals dat momenteel het geval is.

Een andere verandering waarover al veel is gesproken in de afgelopen maanden, is het verwijderen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, maar het is nog altijd de vraag hoe deze ruimte zal worden gevuld. Sommige geruchten suggereren dat Apple een tweede speaker heeft geplaatst voor stereo audio, terwijl andere bronnen claimen dat de iPhone 7 nog steeds over een enkele luidspreker beschikt. Intern zullen de iPhone 7 en 7 Plus worden aangedreven door de Apple A10-soc met respectievelijk 2GB en 3GB aan werkgeheugen. De goedkoopste versie zou dit jaar voor het eerst zijn voorzien van 32GB opslaggeheugen in plaats van 16GB.

Aan de achterzijde van de iPhone 7 Plus zien we de al veel besproken dubbele camera, die nog steeds buiten de behuizing steekt. Deze camera moet het naar verluidt mogelijk maken om optisch te zoomen. Verder zien we een Smart Connector zitten onder het iPhone-logo, onduidelijk is nog wat deze poort voor extra mogelijkheden gaat bieden.

De iPhone 7 en 7 Plus worden vermoedelijk dit jaar in september aangekondigd. De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*