iPhone 7 en iPhone 7 Plus: meer werk- en opslaggeheugen

Smartphones

Op de Chinese website Weibo zijn in de afgelopen weken opnieuw een aantal geruchten verschenen over de specificaties van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De geruchten suggereren opnieuw dat de 5,5”-versie wordt uitgerust met 3GB aan werkgeheugen, een extra GB in vergelijking met de huidige phablet van Apple. De kleinere iPhone 7 zou deze verbetering niet krijgen, en nog steeds over 2GB aan werkgeheugen beschikken.

iPhone 7 en 7 Plus

Een ander verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zou de hoeveelheid opslaggeheugen zijn. De iPhone 7 zou nog steeds met 16GB, 64GB of 128GB aan opslag worden aangeboden, terwijl de iPhone 7 Plus kan worden geconfigureerd met 32GB, 128GB en 256GB. Verder lijkt het inmiddels vast te staan dat de grotere versie een cameramodule krijgt met twee lenzen. Deze camera zou het mogelijk moeten maken om optisch te kunnen zoomen. De iPhone 7 zou overigens ook beschikken over een verbeterde camera, maar niet over twee lezen.

Een andere verbetering die we graag zouden zien van de nieuwe iPhones is een langere accuduur, echter is er nog vrijwel geen informatie verschenen over de capaciteit van de nieuwe accu’s. Onlangs verscheen er nog een gerucht dat Apple de Lightning-poort zou willen vervangen door een standaard USB C-poort, hoewel de kans daarop niet aanwezig lijkt te zijn. Er gaat al enige tijd een gerucht dat Apple de 3,5 mm koptelefoonaansluiting gaat verwijderen om plaats te maken voor een tweede speaker. Gebruikers van de iPhone 7 en 7 Plus zouden in dit geval de Lightning-poort moeten gebruiken om muziek te luisteren.

Andere geruchten die er op Weibo zijn verschenen wijzen op verbeterde draadloze connectiviteit, een water- en stofdichte behuizing en de mogelijkheid om de nieuwe iPhones draadloos op te kunnen laden. Het ontwerp van de nieuwe modellen zou vrijwel niet verschillen van de huidige vlaggenschepen, alleen de antennestrepen zouden zijn aangepast. De verwachting is dat Apple de iPhone 7 en 7 Plus tijdens het jaarlijkse persevenement in september gaat onthullen. Op 13 juni zal het bedrijf eerst nog iOS 10 onthullen op de Worldwide Developers Conference 2016 (WDDC), het nieuwe besturingssysteem dat standaard op de nieuwe iPhones zal zijn te vinden.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*