Xperia Z3+, Z5, Z5 Compact, Z5 Premium en Xperia X-serie ontvangen Android 7.0 Nougat

Besturingssystemen Smartphones

Android 7.0 Nougat is sinds afgelopen maandag officieel beschikbaar voor de recentere Nexus-apparaten, maar over de toestellen van andere fabrikanten is nog de nodige duidelijkheid. Sony heeft daarom vandaag aangekondigd welke telefoon en tablets worden geüpdatet naar Android 7.0 en welke er buiten de boot zullen vallen.

Android 7.0 Nougat

Dit zijn de toestellen die uiteindelijk Nougat zullen ontvangen, hoewel het nog niet duidelijk is wanneer de Android 7.0-update verschijnt: Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z4 Tablet, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia XA Ultra en de Sony Xperia X Performance. Het is nog niet exact duidelijk of de lijst definitief is, maar we verwachten van wel gezien het feit dat het gaat om een officiële aankondiging.

De berichtgeving komt voor ons als een kleine verrassing, omdat Sony eerder deze zomer nog een previewversie van Android 7.0 Nougat uitbracht voor de Xperia Z3. Desalniettemin zullen de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact geen toekomstige software-updates meer ontvangen, waardoor ze blijven steken op Android 6.0 Marshmallow. Daarnaast is de Xperia E5, uitgebracht in juni, ook niet terug te vinden op de lijst met toestellen. Sony schrijft dat er in de komende tijd meer details worden bekendgemaakt wat betreft de Android 7.0 Nougat-update. Volgens de fabrikant zal het uitbrengen per markt en provider verschillen.

Op dit moment is Android 7.0 Nougat alleen beschikbaar voor de Nexus-apparaten. HTC kondigde eind juni al aan dat Android Nougat in ieder geval voor de HTC 10, HTC One A9 en HTC One M9 wordt uitgebracht, echter is het net als bij Sony nog onduidelijk wanneer de updates worden uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*