Android 7.0 Nougat uitgebracht voor Nexus 5X, 6P, 6, 9 en Pixel C

Besturingssystemen Smartphones

Google is vanavond zoals verwacht begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de recentere Nexus smartphones en tablets. De update kan worden geïnstalleerd op de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player en de Pixel C. Google zei dat, ondanks het feit dat de uitrol vandaag van start is gegaan, het enkele weken kan duren voordat Android 7.0 Nougat elk apparaat heeft bereikt.

Android 7.0 Nougat lancering

De updates worden over-the-air aangeboden en het is verstandig om je telefoon aan de oplader te hangen en gebruik te maken van een Wi-Fi verbinding. Gebruikers kunnen de update ook handmatig installeren, echter zijn de images op dit moment nog niets beschikbaar, vermoedelijk zullen ze later vanavond nog worden toegevoegd aan de Developers-pagina van Google.

Gebruikers van de Nexus 5 en Nexus 7 (2013) zullen geen update naar Android 7.0 Nougat ontvangen. Dit komt overigens niet als een complete verassing, omdat de eerder verschenen previewversies ook al niet beschikbaar waren voor deze smartphone en tablet. Op de pagina van Google is eveneens een verwijzing te vinden naar de LG V20. Dit wordt de eerste smartphone die uit de doos draait op Android 7.0 en zal op 6 september officieel worden aangekondigd.

Nougat brengt de nodige verbeteringen, waaronder een splitscreenmodus waarmee je twee apps naast elkaar kan draaien, een nieuw notificatiesysteem met de optie om direct te reageren op berichten zoals bijvoorbeeld inkomende WhatsApp-berichten of sms’jes, Data Saver-functie voor het besparen van data bij het gebruik van een mobiele dataverbinding, ondersteuning voor de Vulkan-api en er is een optie toegevoegd om interface-elementen aan te passen.

De energiebespaarmodus Doze is door Google onder handen genomen en blijft zijn werk doen wanneer je smartphone in een tas of broekzak zit. Gebruikers kunnen in Nougat ook hun apps voor privé en werk gescheiden houden via de Work-modus. Daarnaast heeft Android 7.0 ondersteuning gekregen voor Virtual Reality, echter moeten de hardware wel voldoen aan de door Google opgestelde Daydream-specificaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*