Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk pas in april aangekondigd

Smartphones

In oktober kondigde Samsung de overname van Viv Labs aan, een bedrijf dat de slimme digitale assistent Viv heeft ontwikkeld. Deze assistent wordt naar alle waarschijnlijkheid verwerkt in de software van de Galaxy S8. Volgens de Wall Street Journal kan Viv op de huidige prototpyes van de Galaxy S8 worden geactiveerd met een fysieke knop aan de zijkant de behuizing.

Digitale assistent activeren met knop

In het afgelopen weekend bevestigde Samsung aan Reuters dat de Galaxy S8 een eigen digitale assistent krijgt, die op termijn ook werkt met de huishoudelijke apparaten en wearables van het bedrijf. Welke functionaliteit de slimme assistent gaat bieden is nog niet exact duidelijk, maar volgens Samsung zal het zich aanzienlijk onderscheiden van de concurrentie. Samsung zou de dienst vanaf dag één openstellen aan ontwikkelaars, zodat zij zelf diensten kunnen toevoegen aan de assistent.

“Ontwikkelaars kunnen hun diensten koppelen aan onze slimme assistent”, aldus Samsung-topman Rhee Injong in gesprek met Reuters. “Zelfs als Samsung niets met de dienst doet, zal de assistent steeds slimmer worden wanneer er nieuwe diensten worden toegevoegd.”

Het bedrijf liet nog niet veel los over de werken van de assistent, maar de bronnen van de WSJ claimen dat de functie op de huidige prototypes van de Galaxy S8 kan worden gestart met een fysieke knop aan de zijkant. De bronnen van van de site waarschuwen echter dat de huidige prototype nog niet definitief zijn en in de komende periode nog kunnen veranderen.

Lancering in april 2017

Daarnaast claimen de bronnen van de Wall Street Journal dat het toestel mogelijk later dan gebruikelijk wordt gelanceerd. In de afgelopen drie jaar heeft Samsung zijn nieuwste high-end smartphone in februari of maart op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd, maar de presentatie zou in 2017 mogelijk pas in april plaatsvinden. Het bedrijf wil na het Galaxy Note 7-fiasco ongetwijfeld niets aan het toeval overlaten.

Naast een nieuw ontwerp wordt er ook gesproken over een dubbele camera, een irisscanner, een optische vingerafdrukscanner, een snellere Exynos 8895-soc met 6GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs 2.1-flashgeheugen.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 oktober een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*