‘Samsung Galaxy S8 krijgt 6GB RAM en 256G opslag’

Smartphones

De onthulling van de Samsung Galaxy S8 zal ergens in de eerste helft van 2017 plaatsvinden, maar in de tussentijd blijft er informatie over de mogelijke specificaties verschijnen. Vandaag gaan we op dezelfde voet verder, want een Chinese bron claimt meer te weten over de hardware van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8

Samsung zou namelijk van plan zijn om versie van de Galaxy S8 te introduceren met 256GB opslag, terwijl de Galaxy S7-serie alleen met 32GB wordt aangeboden. Gebruikers kunnen het geheugen momenteel uitbreiden door middel van een micro-sd-kaartje en gezien de kritiek op de verwijdering van dit slot in 2015, is het onwaarschijnlijk dat de Galaxy S8 deze mogelijkheid niet zal bieden.

Verder worden er opnieuw twee verschillende varianten van de Galaxy S8 verwacht op het gebied van hardware. Afhankelijk van de regio zal de Galaxy S8 worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835-soc of een chip uit de Exynos 9-serie, die vermoedelijk internationaal zal worden ingezet. Een eerder gerucht suggereerde daarnaast dat Samsung plannen heeft om de thuis-knop onder het scherm te verwijderen, door gebruik te maken van een nieuwe vingerafdrukscanner. Deze knoploze vingerafdrukscanner werkt naar verluidt met ultrasonische technologie. De verwijdering van de thuis-knop zou moeten resulteren in een voorkant die voor 90 procent bestaat uit scherm.

Volgens andere bronnen zullen de materialen van de Galaxy S8 30 procent duurder zijn dan die van de Galaxy S7-serie. Het zou betekenen dat het nieuwe vlaggenschip duurder wordt dan zijn voorgangers. Er wordt gesproken over een adviesprijs van $850 afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte. Het is in onze ogen onwaarschijnlijk dat Samsung kiest voor een fors hogere prijs, maar mogelijk wordt hier verwezen naar de duurdere Plus-versie.

Andere veranderingen en verbeteringen die we verwachten met de komst van de Galaxy S8 bestaan uit een dubbele camera aan de achterzijde, 6GB lpddr4-geheugen, hogere laadsnelheden via draadloos opladen, een virtuele assistent en de toevoeging van een irisscanner.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 december een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge. Ook loopt er momenteel een Black Friday-aanbieding, waarbij je de Galaxy S7 voor 367 euro kan aanschaffen of 402 euro voor de Galaxy S7 Edge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*