‘Samsung Galaxy S11 wordt uitgerust met 108-megapixelsensor voor verbeterde prestaties bij weinig licht’

Smartphones

De Samsung Galaxy S11-serie verschijnt in het eerste kwartaal van 2020 en volgens nieuwe geruchten gaat het bedrijf zich focussen op het verbeteren van de camerasensoren. Samsung zou van plan zijn om een nieuwe 108-megapixelsensor willen introduceren. De camera van de huidige Galaxy S10 heeft een 12-megapixelsensor.

Samsung Galaxy S11

Het is niet voor het eerst dat er wordt gesproken over een 108-megapixelsensor, want deze Isocell Bright HMX-sensor werd door Samsung in augustus al gepresenteerd. De sensor is ontwikkeld in samenwerking met Xiaomi en zal naar verwachting voor het eerst worden gebruikt op de Xiaomi CC9 Pro- en Mi Note 10-smartphones, die nog voor het einde van het jaar zullen worden gelanceerd.

Samsung gaat vermoedelijk ook gebruik maken van deze Isocell Bright HMX-sensor voor de Galaxy S11-serie. Dit komt van de doorgaans goed geïnformeerde Twitter-gebruikers @IceUniverse.

Overigens zullen er geen foto’s met 108-megapixels op je toestel worden opgeslagen. De Isocell Bright HMX-sensor op de Galaxy S11-serie zal worden ingezet om heldere en gedetailleerde foto’s bij weinig licht in 27-megapixel vast te leggen. In heldere omgevingen schakelt de Smart-ISO, een mechanisme dat op intelligente wijze het versterkingsniveau selecteert op basis van de, schakelt over naar een lage ISO om de pixelsaturatie te verbeteren en levendige foto’s te produceren. Het mechanisme gebruikt een hoge ISO in donkere instellingen die helpen bij het verminderen van ruis, wat resulteert in helderdere foto’s. Voor geavanceerd filmen ondersteunt de HMX video-opnames zonder verlies van beeldveld bij resoluties tot 6K (6016 x 3384) met 30 frames per seconde (fps).

De Samsung Galaxy S11e, S11 en S11+ met 5G-connectiviteit worden in februari aangekondigd en zullen in maart op de markt worden gebracht. De Galaxy S11 heeft vermoedelijk een scherm met een beeldverhouding van 20:9 heeft, waardoor hij langer en slanker is dan de Galaxy S10. Samsung zou de selfiecamera onder het scherm willen plaatsen en dat zou ervoor zorgen dat er niet langer een opening in het scherm hoef te worden gecreëerd. Andere verwachte verbeteringen zijn een grotere vingerafdruksensor onder het scherm en een verbeterde zoomlens.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren