‘Samsung Galaxy S11-serie krijgt grotere vingerafdruksensor en verbeterde zoomlens’

Smartphones

De Samsung Galaxy S11-serie wordt volgens het doorgaans goed geïnformeerde Koreaanse The Elec uitgerust met een sterk verbeterde cameramodule. De Galaxy S11 zou de eerste smartphone van het bedrijf moeten worden die 5x optisch kan zoomen. Het zou gaan om een zoommodule die slechts 5 mm dik is. Dat zou in theorie betekenen dat de module past in de behuizing van de Galaxy Note 10+ en niet meer uitsteekt dan de bestaande telelens van high-end Samsung-smartphones met 2x optische zoom.

Galaxy S11 met 5x optische zoom

Samsung zou de Galaxy S11 willen uitrusten met vier camera’s aan de achterzijde, inclusief een groothoekcamera met 108 miljoen pixels, samen met Time of Flight-modules voor 3D-detectie. In augustus presenteerde de LSI-divisie van Samsung Electronics voor het eerst in de branche een beeldsensor van 108 miljoen pixels. De lens- en cameramodule wordt ontwikkeld door Samsung Electro-Mechanics.

Daarnaast zou het eenvoudiger moeten worden om de Galaxy S11 te ontgrendelen met je vingerafdruk. Samsung zou volgens The Elec van plan zijn om het gebied van de vingerafdruksensor, Active Area Dimension (AAD), te vergroten naar 64 vierkante millimeter. De bestaande Galaxy S10 en Note 10 hebben beide een vingerafdruksensor onder het scherm die 36 vierkante millimeter met. Door het gebied te vergroten hoeven gebruikers minder precies hun vinger op het scherm te leggen.

De Samsung Galaxy S11-serie wordt in de eerste helft van 2020 verwacht.

→ Lees ook: Samsung Galaxy S11: nieuwe kleur, slimme camera en model met 1TB opslagruimte


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren