‘Samsung Galaxy S10 X heeft 5G-modem en gaat 1600 euro kosten’

Smartphones

Het Zuid-Koreaanse ETNews meldt dat de eerste 5G-smartphone van Samsung als de Galaxy S10 X op de markt wordt gebracht. Het gebruik van de letter X zou niet alleen een verwijzing zijn naar de 10e verjaardag van de Galaxy S-serie, maar staat ook voor ervaring (eXperience) en uitbreiden (eXpand). In thuisland Zuid-Korea wordt de Galaxy S10 X eind maart uitgebracht, helaas is er over de Europese release nog geen informatie beschikbaar.

Samsung Galaxy S10 X

De Galaxy S10 X is door Samsung voorzien van een 5G-modem en high-end hardware, waaronder zes camera’s, 1 terabyte opslaggeheugen en een ultrasone vingerdruksensor die onder het scherm is geplaatst. Daarnaast worden de Samsung-smartphones die jaar nog een stukje slimmer, waarbij bepaalde functies op basis van het gebruikerspatroon door middel van kunstmatige intelligentie automatisch kunnen worden uitgevoerd. Het scherm is naar verluid 6,7-inch groot en in de rechterbovenhoek is een opening gecreëerd voor de plaatsing van twee camera’s, terwijl er aan de achterzijde vier zijn te vinden.

Voor 5G-connectiviteit maakt Samsung gebruik van zijn eigen Exynos Modem 5100. Het is daardoor aannemelijk dat de Galaxy S10 X wordt aangedreven door de Exynos 9820-soc. De capaciteit van de accu bedraagt 5000mAh en verder is er 10GB RAM en 1TB opslagruimte beschikbaar.

→ Lees meer: Samsung Galaxy S10-serie: ontwerp, schermformaat, accu en kleuropties

De Galaxy S10-serie bestaat uit vier modellen: Galaxy S10 Lite, S10, S10+ en de Galaxy S10 X. Samsung richt zich met deze nieuwe generatie duidelijk om meerdere doelgroepen en dat is niet verwonderlijk gezien de teruglopende vraag naar de absolute vlaggenschepen. Het viertal wordt samen met de vouwbare Galaxy Fold op 20 februari aangekondigd in San Francisco, Verenigde Staten. De modellen met 4G-connectiviteit zullen vanaf 8 maart te koop zijn, terwijl de Galaxy S10 X in Zuid-Korea op 29 maart zijn debuut maakt. Het duurste model met 5G-connectiviteit zou in Zuid-Korea 1,8 miljoen won moeten kosten, wat in Europa vermoedelijk zal resulteren in een prijs rond de 1600 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren