‘Samsung gaat vouwbare Galaxy Fold naast Galaxy S10-serie presenteren’

Smartphones

Samsung maakte vorige week bekend dat het volgende Unpacked-evenement op 20 februari zal plaatsvinden. Op het evenement zal de Galaxy S10-serie worden gepresenteerd, maar het bedrijf lijkt ook van plan te zijn om zijn eerste vouwbare smartphone te onthullen. Het bedrijf maakte in een persbericht namelijk melding van twee banners voor het Galaxy Unpacked-evenement, geschreven in Hangul, op de Place de la Concorde of Paris. Hangul is het Koreaanse alfabet en het is de eerste keer dat Hangul wordt gebruikt voor buitenreclame.

Onthulling Galaxy Fold

Uit het persbericht van Samsung blijkt dat de tekst ‘de toekomst ontvouwen’ wordt weergegeven, wat een duidelijke verwijzing is naar de vouwbare smartphone van het bedrijf. Overigens zal het niet de eerste keer zijn dat Samsung zijn vouwbare smartphone toont. Op de ontwikkelaarsconferentie van Samsung werd het apparaat ook al kortstondig getoond, hoewel er destijds geen details prijsgegeven, zoals wat de specificaties zijn en wanneer hij te koop komt. Het enige wat we weten is dat het buigbare scherm een diagonaal heeft van 7,3-inch.

Vorige week bracht The Wall Street Journal naar buiten dat Samsung zou zich richten op een lancering van de vouwbare smartphone in april, hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen. Bovendien zouden er intern nog steeds discussies over de naam plaatsvinden. Er wordt naar alle waarschijnlijkheid een keuze gemaakt uit de namen Fold, Galaxy Fold en Galaxy F. In november van vorig jaar toonde Samsung een prototype van de vouwbare smartphone, hoewel het definitieve ontwerp destijds nog niet af was.

Naast de vouwbare smartphone, zal ook de Galaxy S10-serie na maanden van geruchten officieel worden gepresenteerd. De verwachting is dat Samsung vier verschillende varianten gaat onthullen, waaronder een model met 5G-connectiviteit. De nieuwe modellen worden verder uitgerust met een Infinity-O-scherm, waarbij er een opening in de rechterbovenhoek is gecreëerd voor de selfiecamera. Deze oplossing stelt Samsung in staat om de bezels nog kleine te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*